Команда Порошенка взяла участь у Конференції Консервативної партії Великої Британії у Бірмінгемі (фото, відео)

Порошенко у Бірмінгемі під час зустрічі з Держсекретарем з питань оборонних закупівель Шелбруком закликав посилити постачання зброї для ЗСУ

Петро Порошенко, який бере участь у Конференції Консервативної партії Великої Британії у Бірмінгемі, обговорив постачання зброї та прискорення членства України в НАТО з Державним секретарем з питань оборонних закупівель Міноборони Великої Британії Алеком Шелбруком. Про це Порошенко повідомив у Facebook.

«У британському Бірмінгемі розпочалася щорічна Конференція Консервативної партії Великої Британії. Там я мав змістовну розмову з новопризначеним Державним секретарем з питань оборонних закупівель Міністерства оборони Великої Британії Алеком Шелбруком. Обговорили нагальні потреби українських Збройних Сил для проведення ефективного контрнаступу проти російських військ та звільнення всіх тимчасово окупованих територій України. Вкотре закликав Велику Британію посилити військову підтримку України та активно лобіювати збільшення допомоги з боку інших західних союзників», – пише Порошенко.

П’ятий Президент також розповів Держсекретарю про роботу українських благодійних та волонтерських організацій із забезпечення потреб ЗСУ. «І ми обговорили перспективи реалізації окремих проектів із закупівлі військової техніки та високотехнологічного обладнання», – зазначає Порошенко.

Він також закликав посилити санкції проти росії. «А також підтримати Україну на шляху до членства в НАТО, обґрунтував важливість невідкладного початку відповідних процедур. Маяком у цьому плані повинен стати Саміт НАТО у Вільнюсі наступного року», – пише Петро Порошенко.

«Вважаю, що британські партнери мають ініціювати спеціальну резолюцію Парламентської Асамблеї НАТО на підтримку заявки України», – наголошує Порошенко.

Джерело

 

Порошенко обговорив із міністром закордонних справ Великої Британії санкції проти російських олігархів та нарощення військової допомоги Україні

Петро Порошенко, який бере участь у Конференції Консервативної партії Великої Британії у Бірмінгемі, обговорив із міністром закордонних справ Джеймсом Клеверлі посилення санкцій проти російських олігархів та нарощення військової допомоги ЗСУ. Про це Порошенко повідомив у Facebook.

«У Бірмінгемі разом з Мариною подякували Міністру закордонних справ Великої Британії Джеймсу Клеверлі та його дружині Сюзанні Джанет Темпл за підтримку України», – пише Порошенко.

«Ми обговорили шляхи нарощення військової допомоги Україні в контексті потреб ЗСУ. А також важливість запровадження пекельних санкцій проти росії та російських олігархів, які мають майно у Великій Британії», – наголосив п’ятий Президент.

«Доніс свою думку про те, що членство України в НАТО стане важливою складовою «Формули Перемоги» над путінським режимом і вагомим елементом стратегії депутінізації Європи і світу. Ми погодилися, що важливо продовжувати в Україні демократичні реформи, забезпечувати верховенство права і підвищувати ефективність боротьби з корупцією», – зазначає Петро Порошенко.

«Дякую Лондону за лідерство у мобілізації європейської підтримки Україні!», – пише Порошенко.

Прискорене членство України в НАТО є однією з 5 складових «Формули Перемоги», яку запропонував Порошенко західним союзникам. Вона включає в себе надання Україні потужної зброї включно з винищувачами і танками, повне ембарго на російські енергоносії, «План Маршалла» для відбудови української економіки та прискорене членство України в ЄС і НАТО.

Джерело

 

З путіним миру не буде: Порошенко у Британії закликав дати Україні більше зброї і членство в НАТО

 

Петро Порошенко на Конференції правлячої Консервативної партії Великої Британії представив свою «Формулу Перемоги» над путіним.

«Що нам потрібно? Більше зброї. Це інший тип війни – це війна безпілотників, авіації, засобів радіоелектронної боротьби, високоточних ракет великої дальності та артилерії. І Велика Британія демонструє лідерство в цьому», – зазначив Порошенко.

Він також наголосив на важливості посилення санкцій і повне ембарго на російські товари та сировину. «Треба зупинити російський експорт по всьому світу. 80% російського експорту йде через комерційні судна, ми повинні прийняти принципове рішення і зупинити це».

«Третє – це «план Маршалла» щодо відбудови України», – вважає Порошенко.

Одним із головних пріоритетів п’ятий Президент назвав швидке членство України в НАТО та ЄС. «Зараз Україна є найбільш єврооптимістичною нацією у світі. 93% українців підтримують інтеграцію в ЄС. І 82% підтримують інтеграцію в НАТО», – повідомив Порошенко.

«Чи є НАТО достатньо сильним, чи НАТО рятувало нас у 2014 році, чи є НАТО «парасолькою» для Європи згідно статті 5? Дайте собі відповідь. Зараз Україна – це «парасолька» для Європи від божевільного маніяка путіна. Україна платить за це найвищу ціну. І я думаю, що Україна платить за право бути членом НАТО», – наголосив п’ятий Президент.

«Я пишаюся тим, що я як президент разом зі своєю командою, яка за це голосувала, змінив українську Конституцію. І зараз Україна має стати членом НАТО в найкоротший термін», – закликав Петро Порошенко.

«Тож найкоротший шлях до миру – це зброя, НАТО, «план Маршалла», санкції та депутінізація світу. З путіним миру не буде. Потрібна депутінізація Європи і депутінізація росії. Ми, українці, показуємо, як це робити», – наголосив Порошенко.

Джерело

 

Порошенко у Бірмінгемі: Коаліція на підтримку України руйнує путінський міф про слабкість демократії

Петро Порошенко під час виступу на Конференції правлячої Консервативної партії Великої Британії у Бірмінгемі подякував британським партнерам за підтримку України. Порошенко наголосив: проукраїнська коаліція зруйнувала путінську ідею про слабкість демократії і силу авторитаризму.

«Я хочу подякувати всьому британському народу, усім парламентарям і британському уряду за величезну підтримку, яку ви надаєте Україні. Ви демонструєте унікальний приклад для всього світу. Велика Британія демонструє лідерство. Ви були лідером у постачанні нам зброї, у запровадженні санкцій та ембарго проти росії, у підтримці української держави та народу. Це точно руйнує ідею путіна, особливо після Афганістану, про те, що демократія слабка і лише авторитарний режим може перемогти», – зауважив Порошенко.

«Ми разом дивуємо світ. Українські люди дивують світ. Тому що багато аналітиків НАТО давали нам не більше 72 годин, а російські генерали – 36 годин. Проте сьогодні 223 день війни, і ми маємо дуже позитивні новини за останні 10 днів. У нас дуже успішна операція в Балаклії та Ізюмі, під час якої ми відкинули росіян через Харківську область аж до Куп’янська», – зазначив Порошенко.

«У нас дуже успішно пройшла операція в Лимані, де росіяни потрапили в оточення. І сьогодні хороші новини, ми маємо успішну операцію на півдні. А це означає, що спроба путіна укріпити ситуацію з незаконною анексією східних і південних українських земель починає обертатись для нього катастрофою», – вважає Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко у Британії закликав блокувати російську пропаганду: Це частина гібридної війни путіна

Петро Порошенко під час виступу на Конференції Консервативної партії Великої Британії у Бірмінгемі закликав західні держави блокувати російські пропагандистські ЗМІ і фінансування кремлем неурядових організацій та проросійських політиків. Він наголосив: путін використовує інструменти демократії у гібридній війні для руйнування самої демократії.

«Якщо подивитися на російську пропаганду – це елемент гібридної війни. Елемент гібридної війни – коли росія спонсорувала в Європі неурядові організації, коли вони спонсорували політиків. Ми повинні захистити нашу демократію. Не дати путіну використати демократичний механізм, щоб убити демократію», – вважає Порошенко.

«Моїм рішенням було заборонити в Україні соціальні мережі «Вконтакте» та «Одноклассники» з росії. Було заборонено російські «РТ» і «Россия сегодня», «Спутник» і багато інших каналів, тому що це елементи російської агресії», – нагадав п’ятий Президент.

Порошенко зазначив, що переконатися у тому, як насправді путін «захищає» російськомовне населення, можна на Сході та Півдні України: «просто поїхати в Харківську область, Донецьку область, Дніпропетровську область, Одесу, Херсон, Миколаїв і на власні очі побачити, як вони вбивають російськомовних людей. путіна в Україні вже ніхто не чекає – такі сильні ці «ліки», – зауважив Порошенко.

«Присутність в Україні сотень західних журналістів, які подають абсолютно об’єктивну інформацію про те, що відбувається, – це найкращий інструмент проти російської пропаганди», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко про звірства росіян в Україні: Якщо це не геноцид, то що тоді геноцид?

 

Петро Порошенко під час виступу на Конференції Консервативної партії Великої Британії закликав цивілізований світ ізолювати путіна. Він розповів про звірства росіян в Україні і наголосив: це геноцид проти українського народу.

«Як ми можемо знайти компроміс, якщо він приходить і вбиває нас? Коли по автобусах, де добре видно дітей, відкривають кулеметний вогонь і вбивають їх та жінок. Чому їх убили? Тому що вони були небезпечні для путіна? Тому що вони щось знали? Тому що вони були українцями. І якщо це не геноцид, то що таке геноцид?», – обурився Порошенко.

«Ізолюйте путіна. Кожен дотик путіна токсичний. Ми не повинні з ним спілкуватися, тому що він божевільний маніяк. Ядерний шантаж путіна – це один шантаж, але їх багато. Голод – через блокування путіним українських портів, залишаючи без зерна та їжі світ – другий шантаж. Енергетичний шантаж, не тільки підрив Північного потоку, а шантаж усієї Європи та світу. Шантаж зброєю, не лише тактичною ядерною зброєю, а й артилерійським обстрілом найбільшоі в Європі ЗАЕС», – перерахував Петро Порошенко.

«Це не війна, яку Україна веде проти росії. Це росія, яка атакує всю свободу та демократію у світі. Це війна проти кожного з вас», – наголосив Порошенко.

«Не вважайте, що даючи нам зброю, ви допомагаєте Україні. Ви інвестуєте у власну безпеку», – сказав п’ятий Президент.

Джерело

 

Порошенко закликав парламентарів Британії, Німеччини та Канади визнати росію країною-спонсором тероризму

На полях конференції Консервативної партії Великої Британії делегація «Європейської Солідарності» провела чисельні зустрічі з депутатами британського парламенту, Бундестагу, канадськими парламентарями. Про це повідомив лідер партії, п’ятий Президент Петро Порошенко.

«Зокрема, у розмові з депутатами німецького Бундестагу особливо акцентували увагу на поставках зброї і закликали спростити логістику та пришвидшити поставки важкої техніки, яку так чекають у нас на фронті», – повідомив Порошенко.

«Під час зустрічей з депутатами британського парламенту і британського уряду подякував за лідерство. Мир і стабільність в Європі може бути тільки після перемоги України, тому нам потрібно ще більше зброї і тиску на рф», – зазначає п’ятий Президент.

«Закликали парламентарів Британії, Німеччини, Канади визнати дії росії геноцидом та визнати її країною-спонсором тероризму», – пише Порошенко.

Джерело

 

Порошенко про контрнаступ ЗСУ на південному фронті: Це найкращі дипломати, коли йдеться про путіна

 

Петро Порошенко, перебуваючи у Бірмінгемі на Конференції правлячої Консервативної партії Великої Британії, привітав Збройні Сили України, які продовжують контрнаступ.

«Хочу привітати українців з великими успіхами Збройних Сил України, бо це є найкращі дипломати, що стосується путіна. Найкращі захисники, найкращі професіонали і патріоти. Декілька днів тому ми святкували дуже класну, ефективну операцію по Балаклії, Ізюму, Куп’янську. Буквально два дні тому ми говорили про великий успіх українських Збройних Сил через планомірно сплановану операцію в Лимані», – нагадав Порошенко.

«На сьогоднішній день дуже добрі новини з Півдня, з Херсонської області. Ми рішуче наступаємо», – констатує Порошенко.

«Ніякі мобілізації путіну не допоможуть», – резюмує п’ятий Президент.

Петро Порошенко у Бірмінгемі провів низку зустрічей з членами уряду та британського парламенту, де обговорив постачання зброї для ЗСУ, запровадження «пекельних» санкцій проти росії та російських олігархів, які мають майно у Великій Британії.

Порошенко також закликав британських партнерів підтримати Україну на шляху до членства в НАТО і обґрунтував важливість невідкладного початку відповідних процедур.

«Маяком у цьому плані повинен стати Саміт НАТО у Вільнюсі наступного року. Вважаю, що британські партнери мають ініціювати спеціальну резолюцію Парламентської Асамблеї НАТО на підтримку заявки України», – переконаний п’ятий Президент.

Джерело

 

Порошенко в Бірмінгемі: росія зруйнувала механізм безпеки ООН, потрібна повна ізоляція кремля

Петро Порошенко під час дискусії на Конференції Консервативної партії Великої Британії у Бірмінгемі наголосив: росія зруйнувала повоєнний механізм світової безпеки, Рада Безпеки ООН зараз нездатна стримувати агресора.

«росія зруйнувала механізм, заснований на Раді Безпеки ООН. І війна в Україні – лише доказ того, що цього вже немає. Нам не потрібна така Рада Безпеки ООН, забудьте про це. Ми повинні об’єднатися, щоб змінити ООН. Можливо, вивчити досвід Ліги Націй 1939 року, коли Радянський Союз був виключений після агресії проти Фінляндії. Але нам потрібен ефективний глобальний механізм безпеки», – наголошує Порошенко.

«Щодо воєнних злочинів в Україні, Міжнародний суд також є структурою Об’єднаних націй, і я знаю, що це означає. Тому що ми створювали суд проти росіян, які вчинили теракт проти MH17. Отже, нам потрібно реформувати ООН, нам потрібно створити нові правила для Ради Безпеки, і нам потрібно вивести росію з ООН», – вважає п’ятий Президент.

«Наша перемога безальтернативна, ми повинні перемогти – ми і весь світ повинні виграти у одного божевільного маніяка Путіна. Він неадекватний. Ось чому нам потрібна підтримка всього світу, нам потрібна єдність і солідарність. Солідарність з Україною та єдність між нами всіма для депутінізації світу в найкоротші терміни», – резюмує Порошенко.

Джерело

 

Порошенко на зустрічі з керівником Групи дружби з Україною британського парламенту парламенті закликав підтримати членство України в НАТО

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко та співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко під час зустрічі з керівником Групи дружби Велика Британія-Україна британського парламенту Джоном Віттінгдейлом та депутатом Робіном Міллером подякували за потужну підтримку нашої держави.

Петро Порошенко привітав ініціативу створення Групи Консерваторів-друзів України, яка була презентована під час конференції у Бірмінгемі.

Порошенко розповів про нагальні потреби ЗСУ, яким потрібно більше зброї натівського зразку та великої дальності дії, що дозволить отримати перевагу над окупаційними військами і сприятиме ефективному контрнаступу та звільненню наших територій.

Співрозмовники погодилися із необхідністю розширення програм тренінгів наших військових, в тому числі у сфері навчання українських пілотів на літаках натівського зразку. П’ятий Президент подякував також за допомогу в реабілітації поранених військових ЗСУ.

Порошенко закликав британських парламентарів підтримати невідкладний початок переговорів про вступ України до НАТО. У цьому зв’язку також обговорили ініціативу підготовки і ухвалення в рамках ПА НАТО спеціальної резолюції на підтримку членства України в Альянсі.

Окрему увагу приділили питанню проведення демократичних реформ в Україні. Співрозмовники погодилися, що війна не є приводом для згортання реформ, передусім у сферах верховенства права, боротьби з корупцією, корпоративного управління, децентралізації та свободи ЗМІ.

Джерело

 

Західні партнери чекають від України дотримання демократичних прав і свобод – Марія Іонова з Бірмінгема

Західні партнери України вважають важливим пріоритетом дотримання демократичних прав і свобод в Україні, не зважаючи на війну. Про це сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова у відео-зверненні з конгресу Консервативної партії Великої Британії в Бірмінгемі.

«Парламентська дипломатія в дії. Дуже раді бути на щорічному конгресі Консервативної партії Великої Британії разом з колегами і спільно працювати над інтересами України. Говоримо про більше зброї для України, про максимально пекучі санкції для російської федерації, для путіна і всього оточення», – сказала вона.

«Але так само у відповідь є питання від наших міжнародних і британських друзів. Вони дуже цінують, що Україна після 2014 року стала більш демократичною країною. Але вони дуже переживають за збереження демократичних принципів – верховенства права, свободи слова і спроможні державні інституції, роль парламенту. Вони цінують вклад українців, але так само переживають, щоб як інші пострадянські країни ми не втратили статус демократичної країни», – наголосила народна депутатка.

«Разом працюємо над отриманням нашою країною членства в Європейському Союзі і головне НАТО – найкращі безпекові гарантії», – резюмувала Марія Іонова.

Джерело

 

Ірина Геращенко: Для перемоги Україні потрібно більше зброї і «пекельні» санкції проти росії

 

Захід має надати Україні більше зброї, посилити санкції проти російських олігархів і не приймати росіян, які тікають від мобілізації. Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, яка зараз перебуває в Бірмінгемі на Конференції правлячої Консервативної партії Великої Британії.

«Очевидно, що перемога залежить від деяких факторів. Перше – це більше зброї для наших ЗСУ, друге – це пекельні санкції для рф. Тут важливо, щоб Європа, в тому числі і Британія, не приймали цих так званих втікаючих від мобілізації з росії, тому що ця мобілізація спричинила незадоволення в самій росії», – сказала Геращенко.

«Нехай привчаються відкривати рота і говорити щось своєму режиму, валити свій людоненависницький путінський режим, а не тікати в цивілізовані країни і тягти туди «руський мир»», – додала вона.

«Російські олігархи дуже люблять витрачати свої корупційні кошти у Великій Британії, в Європі. Важливо, щоб їхні статки і маєтки були заарештовані і пішли на репарацію Україні, яку сьогодні знищує рф», – зауважила співголова фракції.

Джерело