Гарний подарунок до свята (фото, відео)

 

10 вантажних автомобілів Leyland DAF, які були куплені у Великій Британії, після технічної підготовки відправляються у бойові бригади на фронт – про це повідомив Петро Порошенко.

«Нарешті ще один важливий етап завершено. 10 вантажівок, які вашими зусиллями були куплені з розблокованих складів Збройних Сил Великої Британії, були доставлені до польського кордону, потім приїхали до наших станцій технічного обслуговування, були пофарбовані, були зроблені нові кузова і свіжі дошки, було забезпечено якісне технічне обслуговування, зроблені лебідки», – розповідає п’ятий Президент.

«Це дуже круті машини, особливо, коли проведене технічне обслуговування після довготривалого зберігання. Отже, завтра бригади отримають наші вантажівки. Я вас із цим вітаю. Я думаю, що це гарна зустріч Дня Прапора, гарна зустріч Дня Незалежності», – говорить Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» законтрактували у Великій Британії більше двох сотень вантажних автомобілів.

Leyland DAF 45.150 — це повнопривідна дизельна вантажівка, яка може бути оснащена лебідкою і може перевозити все, що потрібно для фронту. Боєкомплект, харчі, воду і солярку в бочках. Частина придбаних автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів.

Порошенко переконаний – для переходу в контрнаступ українська армія потребує багато техніки. «Тому ми вирішили поставити спочатку 50, зараз доводимо до 100 кількість нових пікапів Mitsubishi та JAC. Крім того, вже був контракт на 48 вантажівок: крани, маніпулятори тощо. Я дав доручення укласти контракт на постачання додатково ще 200 вантажівок для фронту. Ми відбираємо найкраще і робимо це швидко для того, щоб їх не викупили інші країни. Бо зараз весь світ готується до посилення безпеки. Ми купуємо і знайшли БМП, щоб посилити наступальні підрозділи Збройних Сил. Ми збираємося представити й унікальні дрони. Це вже повномасштабні безпілотники, які конче потрібні нашій артилерії», – зазначив Порошенко в одному з інтерв’ю.

Днями п’ятий Президент повідомив про новий багатомільйонний контракт на закупівлю БПЛА оперативного рівня «Очі Арти». А одни з батальойнів ДШВ вже отримав 11 нових італійських бронемашин.

«Ми йдемо на дуже потужні проекти, які коштують мільйони доларів. Половину суми вносить Фонд Порошенка, а решту збирає ГО «Справа Громад». Тому це все можливо завдяки нашим з вами спільним зусиллям, кожному донату. Я вдячний волонтерам, які організовують і допомагають робити всю логістику. Дякую тим, хто на кордоні пропускає нашу техніку без черги. Дякую співробітникам Міноборони і Генерального штабу, які швидко нам видають кінцевих користувачів. Дякую – на середньому і нижньому рівнях ефективність співпраці абсолютно унікальна», – зазначає Порошенко.

З 24 лютого структури Порошенка спрямували на підтримку ЗСУ понад півмільярда гривень. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки та пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування.

Джерело


Юрій Бірюков

Мы для себя осознанно выбираем ниши тылового обеспечения ВСУ, отдавая должное тем невидимым процессам, которые обеспечивают работу нашей армии. И проект грузовиков DAF Leyland – он про это, про тыловую работу логистики. Про ту нишу, в которой чахлые “шишиги”, тысячи дохлых ЗиЛов и Уралов, разношёрстный зоопарк всего того, что еще не сгнило с советских времен или было мобилизовано из народного хозяйства.

Так вот, законтрактовано – больше 200 таких машин как на фото! Одинаковых и унифицированных. Тентованные “хозяйки”, краны-манипуляторы, платформы под кунги, топливозаправщики и водовозки. Универсальная платформа. Дизельный 6-ти литровый неубиваемый движок, полный привод, единая платформа – счастье зампотеха. Перевозка 5 тонн любого груза – счастье зампотыла.

Машины с базы хранения британской армии и куплены по средней цене в 12 500 фунтов. Потом доставка, потом ремонт, потом пошив тентов и перестилание полов – там работы немало, там затрат немало. Но усилия того стоят, за грузовичками очередь из жаждущих воинских частей.

Постараемся. Вот мы с вами постараемся. Сколько соберем денег, сколько вытянем ремонтов, сколько закупим – все в армию и пойдет.

Первые 10 – уже завтра.


Олексій Петров

Да! За живой военный грузовик, в любом батальоне вас усыновят (удочерят). А за три грузовика дадут орден. Любой. На выбор… Почему так? Да потому, что в войсках очень сильно не хватает техники… Причём не важно, о ком идёт речь. Будь то десант, морская или обыкновенная пехота. Ну хорошо, хорошо! Уговорили. У десанта чуть проще с этими вопросами, элита, как никак, но и выгребают они соответственно. (Хотя тут не до меряния военными линейками).

В общем, дело такое. Далеко, далеко, за Ла-Маншем, на туманном Альбионе законтрактовано более 200 военных грузовиков. Трудяжек! Боевых железных лошадок. Это много! Невероятно много. Если по десять штук на батальон, то пятнадцать батальонов громко и по-военному скажут «ДЯ-КУ-Є-МО!». Ах да, и орден. Может, даже три. А если по пять грузовиков на батальон? Хотя бы по пять…

(Уже нужно делать репост).

Благодаря финансовой помощи Фонда Петра Порошенко и вашим донатам, друзья, уже оплачено сорок грузовиков. Часть из них ещё нужно «причесать», всё же они с баз хранения. Первые десять штук не сегодня, так завтра уже отправляются воевать. Таскать бэка, продукты и воду. Возить расчёты и орудия на позиции и обратно. Кто-то из них погибнет быстро. Кто-то увидит нашу победу.

Хорошо, когда в твоём подразделении есть транспорт. И очень плохо, когда его нет!

Так что сами понимаете друзья… Если не мы поможем своей армии, тогда кто?


Допомогти армії просто:

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Автор