Санкції на часі. 24.07.2022

Ростислав Павленко

Голова МЗС Великобританії і можлива майбутня прем’єр Ліз Трасс повідомила, що на кожен новий російський удар Британія відповідатиме збільшенням допомоги Україні.

Голова Комітету збройних сил Палати представників США Адам Сміт заявив, що США планують передати Україні до 25-30 РСЗВ HIMARS.

Кожен злочин рашистів буде покарано. Крок за кроком вони опиняться на дні.

1. За даними Федерального статистичного відомства Німеччини, експорт до рф впав у червні на 41,6 відсотка до 1,2 мільярда євро.

2. Саудівська Аравія та Ірак нарощують постачання нафти до Європи. Постачання з Близького Сходу могли збільшитися до 2,2 мільйонів барелів на добу. Це на 90% більше, ніж у січні.

Світ дедалі більше вчиться обходитись без росії.

3. Тим часом традиційні шляхи торгівлі рф обмежуються ще й тому, що російська компанія НОВАТЕК зазнає труднощів з навігацією Північним морським шляхом через санкції і не може замовляти комерційну зйомку з супутників.

4. Цього року падіння ВВП росії очікується уже близько 10% (пам’ятаємо, що цей прогноз постійно погіршується).

Також триває серйозне падіння інвестицій в основний капітал, без яких зростання неможливе. У цьому році інвестиції в основний капітал на росії впадуть щонайменш на 15%.

5. До осені в РФ можуть припинити роботу до 70% кінотеатрів. Виявилося, що хваленого російського контенту абсолютно недостатньо, врятувати галузь може лише повернення імпортного кіно.

Далі буде.

Автор