Санкції на часі. 22.07.2022

Ростислав Павленко

Диктатор путін наказав міністру сільського господарства Дмитру Патрушеву розробити напій із трави іван-чай та запустити його масове виробництво. Він радить молодим росіянам пити іван-чай замість Coca-Cola, заявивши, що у тому напої “багато хімії”.

Мірою наближення рашистської економіки до дна лунатиме дедалі більше ідіотизмів епохи тотального товарного дефіциту кінця срср. Тоді деякі партійні бонзи намагались розповісти, що дефіцитні товари – просто шкідливі: кава, мовляв, це чорна смерть, цукор – біла смерть, гречка – дрібна смерть, і так далі.

Влучні постріли ЗСУ і рішення про розширення санкцій та зниження попиту на товари рашистського експорту наближають цей час.

1. Ліквідна частина Фонду національного добробуту рф, що складається з валюти та золота, у червні 2022 року почала скорочуватися.

Якщо на 1 червня у ФНД було 51,585 млрд євро, то на 1 липня — вже 50,872 млрд. Британських фунтів поменшало на 75 млн (5,491 млрд. проти 5,566 млрд.); японських ієн – на 12 млрд (797,2 млрд проти 809,8 млрд).
Мінфін росії не наводить жодних пояснень про те, яким чином і якими каналами пішли кошти.

2. Міжнародні резерви рф за тиждень скоротилися на $7,4 млрд до $565,3 млрд., повідомив банк росії.

3. Велика Британія запровадить нові санкції на імпорт вугілля та нафти з Росії, – йдеться у поправках уряду до існуючих санкцій.

Заборона на імпорт вугілля набуде чинності 10 серпня, нафти – з 31 грудня. Також Лондон забороняє імпорт золота, він починає діяти негайно.

4. Конгрес США може визнати рф спонсором тероризму через агресію проти Україні, якщо це не зробить Держдеп.

5. В опитуванні ВЦІОМ, яке обговорює західна преса, станом на кінець червня відповіді респондентів на росії розділилися порівну у питанні, що важливіше для росії: по 44% підтримують як продовження війни, так і проведення мирних переговорів.

Далі буде.

Автор