День журналістики – 2022. Дякуємо всім справжнім!

Петро Порошенко

Мужність. Витривалість. Відданість правді.

Саме за це українські журналісти отримали спеціальну Пулітцерівську премію.

Ви – мужні! Ви ведете сюжети з найгарячіших точок. Під ракетними обстрілами. Під кулями. Під гул танків та градів. Багато з вас попадають під ці обстріли. Є й ті, які, на жаль, живими не повертаються.

Ви – витривалі! Ви щодня ведете мовлення на каналах, де б ви не знаходилися: чи то в бомбосховищі, чи у власній квартирі, чи в зруйнованих рашистами будинках. Цілодобово. Без відпочинку.

Ви – віддані правді. Ваш незалежний голос нині лунає по всьому світу. Бо світ має знати правду про війну, яку розв’язала в Україні путінська росія.

Сьогодні, у День журналіста, хочу подякувати кожному з вас, хто доносить слово правди, хто протидіє російській агресії в інформаційному полі. Мужності вам та сил у цій боротьбі. Україна обов’язково переможе!


Ірина Геращенко

32 загиблих журналісти. Українських і іноземних. Серед них Макс Левін і Саша Махов. Їх фб-сторінки зі світлими обличчями вигулькують в моїй стрічці, а телефони я ніколи не зможу стерти з гаджета.

Журналісти, які й досі в полоні.

Журналісти, які залишилися на окупованих територіях, яким грозить реальна небезпека.

Героїчні воєнкори, яких ЗСУ вважають своїми. І це дорогого вартує. Саме вони за тиждень до війни першими розповіли про понтонні переправи з Білорусі і дим, що валив із російського посольства, коли там почали палити документи. Це вони, насправді, послали сигнал всім думаючим, що варто вивезти дітей, бо війна буде і вона буде скоро, попри всі безпечні заяви.

Дякую вам! Ви і тримаєте цю планку в професії, що не дозволяє їй розчинитися в пропагандистській патоці.

Паралельно. Три закриті з політичних причин телеканали. Спілка журналістів, яку очолює людина, що підписувала спільні заяви з Союзом журналістів РФ. Політична цензура в єдиному марафоні, про яку точно знають всі учасники цього марафону і мовчать про неї під приводом воєнного стану.

Це день журналістики 2022.

Дякую всім справжнім!


НСЖУ: Кожні три дні війна убиває одного медійника

Відповідно до даних, якими володіє Національна спілка журналістів України, підтвердженими є 32 факти загибелі за різних обставин працівників медійної галузі. Серед загиблих – журналісти, які виконували професійні обов’язки; медійники – цивільні жертви; представники ЗМІ, які мобілізувалися для захисту України у військових лавах.


Володимир Ар’єв

У перші роки Незалежності українська журналістика була вдумливим прогом, панк-роком і пронизливим new wave на фоні залишків совєцької естради.

Зараз це на 2/3 треш і караоке, але також і добротна класика, heavy metal і навіть якісний фанк.

Вибачєйте вже за музичні алюзії 🙂 .

Зі святом, колеги! Тримайте стрій професії.

Фото на заставці: Pavel Dorogoy

Автор