Санкції на часі. 03.06.2022

Ростислав Павленко

Євросоюз остаточно затвердив шостий пакет санкцій проти росії. Далі – зробити висновки для європейських інституцій і процедур із усіх затримок і працювати над наступними пакетами. Аж поки рашистська економіка ляже на дно, а орда розсиплеться.

1. Мінфін США теж оголосив нові санкції – проти 23 громадян та 16 організацій рф.

2. Альянс ОПЕК+ вирішив збільшити видобуток нафти в липні та серпні більше попереднього плану — на 648 тис барелів на добу замість 432 тис барелів на добу. За словами експертів, це призведе до падіння ціни та зменшення доходів рф від продажу нафти.

3. Китай істотно знизив поставки ноутбуків та телефонів до росії. Китай у квітні скоротив експорт до рф на 25,9% порівняно з тим самим періодом 2021 року. Зниження триває.

4. На росії зросла кількість галузей, які показали негативний фінрезультат. Найбільший негативний фінрезультат за січень-березень показали: нерухомість (збитки компаній зросли у 5,5 рази); виробництво палива (у 5,1 раза); готельний бізнес та громадське харчування (у 2 рази); наукова діяльність (2,9 раза); вантажні перевезення (3,5 рази).

5. Комітет з кредитних деривативів CDDC визнав несплату рф із зовнішнього боргу. Розмір страхової виплати власникам CDDS може становити $3,2 млрд.
Комітет з кредитних дефолтних свопів оголосив рішення про те, що росія не змогла виконати зобов’язання щодо боргу і у неї стався дефолт.
Раніше Мінфін США відкликав ліцензію, яка дозволяла росії платити за борги у доларах.

Далі буде!

Автор