Санкції на часі. 02.06.2022

Ростислав Павленко

Постачання США нової партії озброєнь, зокрема РСЗВ, і надходження зброї та боєприпасів від інших союзників посилює основний фронт – знищення окупантів нашими ЗСУ.

Підсилюється і другий фронт – санкції діють, утягуючи рашистську економіку на дно всупереч бравурним прогнозам.

1. ВВП рф у квітні знизився на 3% у річному вираженні після зростання на 1,6% у березні, повідомили у Мінекономрозвитку. Традиційно рашисти змушені переглядати свої прогнози і миритись із реальністю. А це ще санкції на енергоносії не почали толком діяти…

2. Країни ЄС разом з Великою Британією мають намір запровадити заборону страхування танкерів, що перевозять російську нафту, в рамках 6 пакету санкцій. Це обмеження позбавить росію доступу до життєво важливого страхового ринку, «серця» індустрії морського страхування Lloyd’s of London, та різко обмежить її можливості щодо експорту сирої нафти. Із незастрахованими судами не співпрацюватиме жодна велика компанія.

3. Деякі члени ОПЕК вивчають ідею припинення участі росії в угоді з видобутку нафти. Це означає, що російську нафту на світовому ринку можуть замістити Саудівська Аравія, ОАЕ та інші виробники.

4. На росії під загрозою скорочення опинилися IT-шники. За останній місяць 60 IT-компаній у РФ звільнили понад 16 тисяч співробітників. Причина в тому, що багато засновників компаній та інвесторів почали готуватися до економічного спаду.

5. Cукупні статки найбагатших бізнесменів рф впали з початку року на $41,4 млрд.

Далі буде.

Автор