12 та 13 серпня на Черкащині відбудеться 4-й Всеукраїнський фестиваль Тараса Шевченка “Ше.Fest”

Принципова позиція Міністерства молоді та спорту — підтримувати проекти, які дають можливість відкривати Україну та українське, показувати молоді, якою є справжня Україна, знайомитися з українською музикою, мистецтвом, культурою.

На цьому наголосив заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема 8 серпня на прес-конференції з нагоди проведення чергового Всеукраїнського фестивалю Тараса Шевченка “Ше.Fest”.

За словами Олександра Яреми, фестиваль є тою платформою, яка вирішує всі ці зазначені завдання.

Заступник Міністра запросив молодь з усіх регіонів України відвідати “Ше.Fest” та активно долучатись до участі у подібних заходах.

Олександр Ярема акцентував на важливості комунікації та підвищенні мобільності молодих українців.

“Міністерство проводить послідовну політику, яка дає можливості молоді більше дізнаватися про різні регіони нашої країни та розвивати міжнародну співпрацю”, – зауважив посадовець.

“І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь… “, – процитував Олександр Ярема видатного українця та закликав кожного до ініціативності та самовдосконалення.

Організатор, співзасновник Всеукраїнського фестивалю “Ше.Fest” Юлія Капшученко-Шумейко повідомила, що західпроходить на малій батьківщині Тараса Шевченка — селі Моринці Звенігородського району Черкаської області. Протягом двох днів — 12 та 13 серпня — діятимуть театральна сцена, художня та дитяча галявини, народний ярмарок і територія майстер-класів тощо. Відбудеться ніч українського кіно, під час якої демонструватимуться “Спадок нації”, “Гніздо горлиці” та “Моя бабуся Фоні Каплан”.

Про музичну сцену більш детально розповів учасник фестивалю, лідер рок-гурту “САД” Сергій Решетник, який є автором 23 композицій на вірші Тараса Шевченка.

Шевченкознавець, учасник Просвітницької галявини фестивалю Оксана Данильченко наголосила на тому, що цей захід є фестивалем національної єдності, який важливий для всіх українців.

“Ми згуртовуємось навколо того, що знаємо з дитинства — творчості Шевченка”, – зауважила Оксана Данильченко, звернувши увагу на моральні та національні імперативи, які створив Кобзар.

Як зазначили учасники прес-конференції, “Ше.Fest” – це фестиваль, де кожен може побачити в Шевченкові не лише звичний образ Пророка і надзвичайного генія, а й близького та зрозумілого кожному Українця.

Всеукраїнський фестиваль другий рік поспіль відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту.

Джерело