Санкції на часі. 12.05.2022

Ростислав Павленко

Поки в ЄС доторговуються щодо змісту 6-го пакету санкцій і прикидають зміст наступних, інформація про додаткові заходи тиску на рф.

У Сенаті США зареєстрували резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму. А Сенат Чехії визнав військові злочини армії країни-агресора геноцидом українського народу. Ці рішення важливі і для тиску на рф та прискорення роботи над пакетами санкцій, і для наступного засудження рашистських воєнних злочинців.

Крок за кроком злочини путіна і його оточення утягнуть на дно всю московію, і закінчить вона, як всі імперії – в занепаді, роздрібленості та навчаючись жити без вєлічія. Зате безпечною для сусідів і всього світу.

1. Річна інфляція в Росії прискорилася до 17,77%. Триває тенденція, коли прогнози і статистика наздоганяють реальність.

2. Продажі автомобілів в Росії в квітні 2022 року впали на 78,5%, або в 2.7 рази в порівнянні з квітнем 2021 року. Кожен виток агресії б’є по стандартах життя московитів. І хоч «глибинний», як люблять висловлюватись московські мислителі, народ лише починає це відчувати, мешканці великих міст доволі швидко стикнулися зі зміною їх звичної картини споживання.

3. Велика Британія підвищила до 35% мита на платину та паладій з рф. Існує не так багато товарів, де рф впливає на світові ринки. Тому подібні заходи щодо інших, додаткових до нафти і газу статей московського експорту, звужують рашистам маневр.

4. Але не можна забувати і про традиційні статті експорту. Нідерландська газотранспортна компанія Gasunie з метою скоротити залежність від російського газу законтрактувала вже другу плавучу установку регазифікації (LNG-термінал) для майбутнього терміналу з прийому LNG в Емсхавені в провінції Гронінген.
Болгарія та США домовились про постачання американського скрапленого газу, який буде дешевшим, ніж російський.

5. Ну і про перекриття можливостей для обходу санкцій. Binance, одна з найбільших світових криптобірж, вирішила обмежити росіян незалежно від країни резидентства.

Далі буде.

Карикатура © Олег Смаль

Автор