Метушня на московії

Тетяна Кохановська

З великим подивом спостерігала за метушнею на Московії. Ну звісно, Брянськ, в якому горить все за принципом “Всьо хорошо, прєкрасная маркіза” – ну пам’ятаєте ж, певно?

“Упавши мертвым у печи,
Он опрокинул две свечи,
Попали свечи на ковер,
И запылал он, как костер,
Погода ветреной была,
Ваш замок выгорел до тла,
Огонь усадьбу всю спалил
И в ней конюшню охватил”, – і тощо, і тощо.

Ну так от, в тому Брянську услід за нафтобазами загорівся м’ясокомбінат, а за ним – агрохолдинг. Ну що, попалі свєчі на ковьор, що поробиш, а вітерець вдало дмухнув.

Ну ще горить авіабаза в Уссурійську, але туди навряд вітерець додмухав з Брянську, там, думаю, класичне “пожежа почалася з бухгалтерії” або “Операція Ы”- себто підпал для приховування розікраденого й пройо*аного. Чому? Ну так з тих приблизно країв зараз тягнуть на фронт, Східний округ. А воно, певно, не дуже й тягнеться.

Ну так от, судячи з усього, для відвернення уваги від пожежних пригод Брянщини, рашки запустили спектакль з буцімто замахом на їхнього гівноротого пропагандона Соловйова. Справедливо припускаючи, що з огляду на величезну гидомирність замахуваного подія викличе велике пожвавлення. Але готували вони спецоперацію таким поспіхом, що сьогодні цілий день не вщухає регіт. Там було все – члени “неонацистської терористичної організації”, що діяли на замовлення СБУ, в них знайшли саморобний вибуховий пристрій, 8 саморобних “коктейлів Молотова”, 6 пістолетів ПМ, обріз мисливської рушниці, гранату РГД-5, понад тисячу патронів, наркотики, підроблені українські паспорти, націоналістичну літературу й атрибутику, 4 портсигари імпорт… ой, ні, то мене вже понесло.

Ну так от – всі наші дотепники вже пожартували всі мислимі й немислимі жарти, аж тут підвезли відео. І там уважні спостерігачі запасли дарчий напис на взірці “націоналістичної літератури”. Цей напис я й наводжу, в порядку здивування безоднями людської глупоти.

Це, бачте, російські всемогутні спецслужби! (А ми ще з “солсберецьких шпилів” Петрова-Боширова збиткувалися! Та вони суперагенти за російськими мірками).

Ну не знаю, як своїх орків, а нас вони таки дещо від брянських пригод відволікли. Бо ми так ржемо, що нема сил якісно зловтішатися.

Автор