Єдина гарантія безпеки України

Тамара Горіха Зерня

Єдиною гарантією безпеки України може бути відсутність росії на карті світу.

Будь-які інші домовленості, угоди, меморандуми – це просто засіб відтягнути час. Мінські угоди дали нам можливість пропетляти між крапельками і підняти свою армію. Чи могла росія влаштувати таке саме вторгнення у 14-му? Могла, звичайно. Тільки тоді довкола Києва не було ППО, а боєздатна частина ЗСУ нараховувала кілька тисяч чоловік. А іскандери росії дійсно не боялися санкцій.

Це була б для росіян легка прогулянка, яку зупинили тільки за рахунок міжнародного тиску. Тиску, який забезпечив Порошенко, що б там зараз не говорили. Ну і ангели з неба нам допомогли у вигляді пасажирів збитого Боїнга.

Будь-які угоди про припинення вогню, “розведення сил” під контролем чергової сліпої місії ОБСЄ чи домовленості про замороження конфлікту зараз гратимуть на руку росії. Тепер уже їм критично необхідний час для зализування ран і переозброєння з урахуванням допущених помилок. Гадина тяжко поранена, і їй треба пересидіти в норі та відростити новий хвіст.

Це розуміють на заході, це розуміють в Україні. І люди, які приносять нам із переговорів перспективу референдуму, відмови від вступу до НАТО і компромісу за рахунок українських територій, теж прекрасно це розуміють. Тому і поспішають.


Mason Lemberg

Ок. Без емоцій.

І навіть не про кричуще порушення Конституції, права на помсту і справедливість, права на мирне безпечне життя і права на відновлення міст і житла людей.

А про те що нам пропонують взамін.

Взамін нам пропонують “гарантії безпеки”, яких не бачив цей світ. Куди там тому НАТО. За 3 дні збираються, дають зброю і всьо, хана путіну.

А тепер я хочу трохи нагадати панам і паннам про НАТО, яке вже 2-й місяць намагаються дискредитувати клоуни заради цього гівна під назвою “гарантії безпеки”.

Першою і ключовою відмінністю цього гівна від НАТО є те, що на відміну від НАТО, яке захищає свої кордони, Зеленський хоче заборонити Україні розміщувати іноземні військові бази. І САМЕ цього боявся х*йло. В 2014 він виправдовував агресію в Криму тим, що в Севастополі могло бути НАТО. А могло. І якщо б було, то ми б жили у мирній процвітаючій країні.

Зараз він теж сциться перед ракетами і військами НАТО, які розміщені біля кордонів колишньої росії.

Що пропонує Зеленський в рамках гівна? Правильно. Ніяких військових баз країн-гарантів. То про які небачені гарантії він трендить?

Поїхали далі. “Зато за 3 дні збираються і швидко нададуть зброю”. Серйозно? Швидко? А 3 дні війни – це мало? За 3 дні вони дійшли до Бучі і гатили по Києву. Швидко з Ізраїлю і США? А хто сказав, що це “швидко” Ізраїль не затягне на місяці? Хіба ми не маємо прикладів, коли Німеччина нам обіцяла ПЗРК, а надала списане лайно? І як бути з цим в в небачених гарантіях Зеленського?

Поїхали далі. Тобто небачені досі гарантії імені Зеленського передбачають лише надання зброї? Вибачте, а чим це відрізняється від ситуації станом на зараз? Нам надають зброю, нам від того легко? Що міняється в плані наближення перемоги?

Поїхали далі. Бо міняється в плані наближення до поразки. Бо навіть якщо нам нададуть зброю, як ми хотіли (а про кейс німців треба пам’ятати), то хто зможе нею користуватися, якщо Зеленський пропонує погоджувати військові навчання українського війська на території України з окупантом? Хто нас навчить користуватися тою зброєю? То ж не ложка, блін. Тут всі ці роки були інструктори. Зараз вже не можна, Путін має погодити. І рамках гарантій безпеки.

Ба більше, будь-яке постачання зброї в період до агресії буде розцінене як порушення договору. І чемберлени підуть у відказ, посилаючись на договір, який ви самі підписали.

І підбираємося до головного питання: якщо ви такі ох*єнні пацани, і у вас так багато гарантів неймовірної небаченої безпеки, то чого б вам не взяти зброю у того ж Ізраїлю ЗАРАЗ, а не на якийсь там третій день збираються та щось обговорюють і колись там дають?

Чому б вашим гарантам з Ізраїлю не надати вам зброю зараз, якщо вони щось там гарантують? Що кажуть з цього приводу зараз?.. Те саме скажуть і тоді.

Тому міняти НАТО (навіть кволе і неповоротке, навіть віддалені перспективи участі в ньому) на це гівно – це не тільки питання порушення Конституції, це питання свідомих антидержавних дій, за які українці обов’язково спитають цих дєятєлєй.

Автор