На підконтрольній Україні території Донеччини та Луганщини мережа зв’язку 3G доступна вже у 125 населених пунктах

Про це в коментарі прес-службі УДЦР повідомив директор з питань радіочастотних присвоєнь держпідприємства Євген Мирзаков.

Він, зокрема, відзначив, що фахівці департаменту радіослужби УДЦР намагаються оперативно проводити роботи з опрацювання заявочних документів для оформлення дозвільних документів на базові станції стандарту ІМТ-2000/UMTS/3G з метою забезпечення покриття території сходу України послугами зв’язку стандарту 3G.

Цього дуже потребують мешканці регіону, які проживають на підконтрольній Україні території.

«Станом на початок серпня УДЦР здійснив комплекс завдань з прорахунку електромагнітної сумісності РЕЗ та видав мобільним операторам дозвільні документи на експлуатацію близько 730 базових станцій, з яких близько 600 на Донеччині та понад 130 на Луганщині», – зазначив Євген Мирзаков.

За словами директора з радіочастотних присвоєнь, переваги новітньої технології вже відчули мешканці 94 міст та селищ Донецької та 31 населеного пункту Луганської областей.

Найбільш щільно мобільним зв’язком стандарту 3G покриті на Донеччині – Маріуполь – 204 базові станції, Краматорськ (69), Слов’янськ (43), Бахмут (32), Костянтинівка (23). На Луганщині – Сєверодонецьк (36), Лисичанськ (23), Рубіжне (15) та Старобільськ (12).

Як відзначив директор з питань радіочастотних присвоєнь держпідприємства Євген Мирзаков, до УДЦР продовжують  надходити заявки від мобільних операторів на прорахунок електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів технології 3G та на видачу відповідних дозвільних документів.

На сьогодні загальна кількість заяв сягнула позначки 22 100.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот

Джерело

Автор