Росіяни не вміють воювати

Олена Кудренко

Отже, вимальовується чітка картинка для всього світу: росіяни НЕ ВМІЮТЬ воювати.

Вони вміють тероризувати, і на сьогоднішній день РФ – це країна-терорист, це нація терористів. Якщо влучили в житлові масиви, вони це виправдовують тим, що начебто там жили якість нацисти. Якщо влучили в лікарню, то там “лікували нацистів”. Якщо влучили в зоопарк, то там звірі нацистів, в чергу за хлібом та водою, то батьки нацистів. В дітей, то діти нацистів.

Я кожного дня ловлю себе на думці, що намагаюсь зрозуміти: як я в цей час опинилася в цьому місці. Як це могло статися. Чому моє місто бомбардують. Чому люди сидять без тепла та їжі – мирні, сучасні, освічені люди сучасної країни в центрі Європи.

Якби вони, росіяни, вміли воювати, то ми би зараз бачили якусь філігранну роботу. Адекватні країни прораховують – чи можна запустити ракету туди, де є діти? Яка вартість помилки? Які наслідки? Які пріоритети? Але Росія століттями якось жила, але навчилася лише вихвалятися неіснуючими досягненнями.

І це ті люди, які цілими КамАЗами, під прикриттям танків, вивозять майно українців. Як ось новини з Гостомеля сьогодні – заїжджають до квартири та чистять її під нуль. Одну за одною.

Можливо, слабка втіха, але саме Україна зараз показала світу, які ж росіяни брехуни. Ми неначе зайшли до їх власної хати та витягнули назовні їх брудну білизну. Нехай всі дивляться, з ким домовлялися, з ким торгували, кому потискали руку.

Тому що після потискання руки з Московією цю руку ще довго треба буде відмивати.

 

На фото: «До/после» обстрела ТРЦ Retroville в Киеве 21.03.2022.

Автор