Новини лаптеноміки. 16.03.2022

Джон Доу Джонс

Міжнародний суд ООН ухвалив рішення, що Росія має негайно зупинити вторгнення в Україну.

Мордор нічого виконувати не буде, однак відтепер зможе скаржитися хіба що у «Спортлото».

Сенат США одностайно ухвалив резолюцію, яка засуджує Путіна як військового злочинця.

Нацисти теж не думали, що на них чекає Нюрнберг.

Члени ПАРЄ від Румунії, України, Франції, Естонії, Великої Британії, Грузії, Туреччини запропонували офіційно визнати російську окупацію Придністров’я. Рішення пропонує задекларувати, що Росія здійснила акт військової агресії проти Республіки Молдова та окупувала частину її території.

Абхазія, Осетія, Кенігсберг і Північні території – на черзі.

Японія позбавить РФ особливого статусу в торгівлі. Також із 18 березня набуде чинності ембарго на експорт 266 товарів, таких як напівпровідники, обладнання зв’язку і передові матеріали, а також 26 технологій, включаючи програми проектування машин для виробництва мікросхем. Буде суворо заборонено будь-який експорт до 49 російських організацій, пов’язаних із військовими, та дві білоруські організації, включаючи державні установи та виробників літаків та кораблів.

Будуть свої власні, російські мікросхеми. Найбільші у світі. 

Через ситуацію в Україні Єлизавета II відкликала дозвіл на виставку колекції королівських мечів XVII століття у Музеях московського Кремля.

Вєлікая русская культура вслєд за русским корабльом.

Росія звернулася за допомогою до Північної Кореї, але за даними ЗМІ Кім Чен Ин відмовив і назвав Росію «надто божевільною».

Насправді це фейк. Але у Госдурі хочуть таки зняти з КНДР санкції. Бо ж Ин все одно виглядає притомнішим за хла.

Компанії, що йдуть з Росії, забезпечують роботою понад 200 000 осіб.

Не забезпечуЮТЬ, а забезпечуВАЛИ.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс повідомила про те, що під санкції вже потрапили понад тисячу осіб і компаній з Росії. Разом із США було запроваджено санкції проти 10 найбільших банків. ЄС санкціонувала три банки, але Британія наполягатиме на повному відключенні Росії від SWIFT.

І трохи дустом зверху присипати.

СОТ повідомила, що 14 членів організації повідомили про намір позбавити Росію режиму найбільшого сприяння (це дозволить їм підняти мита на всі російські товари) – Євросоюз, Британія, США, Канада, Японія, Південна Корея, Молдова, Норвегія, Ісландія, Австралія, Нова Зеландія, Чорногорія, Албанія, Північна Македонія.

А краще взагалі викинути Мордор із СОТ.

За два тижні з початку жорстких західних санкцій зростання цін у Росії перевищило 4%: з 5 по 11 березня вони зросли на 2,1%, тижнем раніше — на 2,2%. Найбільше дорожчають імпортні товари, зокрема побутова техніка. Цукор очолив зростання цін на продукти минулого тижня, додавши 12,8%. Сильніше за загальну інфляцію в 2,1% подорожчали ще дев’ять товарів: сухі молочні суміші для дитячого харчування +4,1%, сіль +3%, гречка та рис +2,7%, овочеві дитячі консерви +2,5%, борошно, пшоно, м’ясні дитячі консерви та вермішель +2,2%. Плодоовочева продукція в середньому +4,8%, у тому числі помідори +12,3%, банани +11,3%, морква +3,4%, капуста +2,8%, яблука +2,6%, цибуля. 2,3%. Телевізори +12,5%, пилососи +8,4%, легкові авто-іномарки +6,9%, смартфони +6,5%.

Будуть їсти бур’яни. Інформації щодо прогнозів на цьогорічний урожай бур’янів поки немає.

Fitch знизило до «CC» (дефолт «є ймовірним» у тій чи іншій формі) довгострокові рейтинги 31 російського банку, включаючи Газпромбанк, Ощадбанк, «Тінькофф банк», Альфа-банк.

Страждання мають бути тривалими.

Росія цього року не перераховувала внесок до Ради Європи (близько 4,2 млрд руб), ці гроші змушені будуть витратити на підтримку громадян та економіки.

І вже не буде. Нема більше Росії в Раді Європи.

S&P Dow Jones виключить з індексів облігації російських і білоруських емітентів.

Поступовий, але неминучий і принизливий дефолт.

Нідерланди заморозили «російські активи» на 6 млн євро.

Британія запровадила санкції проти нового глави Яндекса Худавердяна, журналістів Шейніна та Гаспаряна.

Влада Іспанії затримала яхту Lady Anastasia, яка належить російському олігарху Олександру Міхеєву.

Італійська фінґвардія заарештувала нерухомість російського бізнесмена Авена на Сардинії на 4 млн євро.

В Іспанії затримали мега-яхту гендиректора “Роснефті” Ігоря Сєчіна вартістю $600 млн.

У Литві заморожують рахунки і майно компаній, які пов’язані з російськими олігархами, під санкції вже потрапили 11 компаній і п’ять фізичних осіб – у литовських банках уже заморожено 3,224 млн євро та 1,368 млн доларів США.

Російські олігархи через санкції можуть втратити більше 100 млрд фунтів.

Швейцарія розширила санкції ще на понад 200 фізичних та юридичних осіб у зв’язку з серйозними порушеннями міжнародного права Росією в Україні. Санкційний список Швейцарії тепер повністю відповідає списку ЄС. На рахунках росіян у Швейцарії може перебувати від €145 до €194 млрд.

«Як із доларового мільярдера стати рубльовим мільйонером за два тижні». Редакція третя, доповнена, не остання.

Євросоюз заборонив угоди з компаніями з Росії з більш ніж 50% часток державної участі. До цих компаній належать промислова корпорація «Оборонпром», Об’єднана авіабудівна корпорація, «Уралвагонзавод», «Роснефть», «Транснефть», «Газпромнефть» та інші.

Скоро зброю ні з чого буде робити. Та й заправляти теж.

Японія запроваджує заборону на експорт нафтопереробного обладнання до Росії та Білорусі. Також вводиться заборона експорту нафтопереробного обладнання та супутніх технологій.

Відрами нафту черпайте, відрами.

Найбільший енергоконцерн Німеччини E.ON припинив закупівлю газу у російських компаній.

Компанія RWE, провідний виробник електроенергії та найбільший покупець російського газу в Німеччині, заявила, що не укладатиме нові угоди з російськими постачальниками і негайно припинить всі стосунки з компаніями РФ, які не мають стосунку до енергетики.

Британські акціонери французької нафтогазової компанії TotalEnergies закликали компанію піти з російських проєктів та розірвати всі зв’язки з окупантами.

Навіть високодуховний газ невдовзі ніхто не куплятиме.

Міжнародне енергетичне агентство оцінило нафтові втрати Росії через санкції у 3 млн барелів на добу, при тому що Росія експортує всього 7-8 млн барелів на добу.

Було – країна-бензоколонка, стало – пів бензоколонки. Поки що.

Німецький уряд запропонував організаціям та громадянам негайно видалити Антивірус Касперського, оскільки ця програма не є антивірусом та регулярно викачує дані користувачів на свої сервери у Москві.

Не минуло і 15 років, як дійшло, що ця програма шпигунська.

У Росії та Білорусі перестали працювати основні компанії, які видають сертифікати безпеки SSL та TLS для вебсайтів, а саме GeoTrust, Sectigo, DigiCert, Thawte, Rapid. Компанії більше не випускатимуть сертифікати для російських та білоруських сайтів та оновлювати існуючі. Тому вони автоматично стануть небезпечними для всіх користувачів, а браузери по всьому світу їх блокуватимуть. Фактично це означає смерть протоколу https на Росії.

Чебурнет. І теплі лампові комп’ютери. А, ні, бо ж лампові технології втрачені.

Аеропорт Шереметьєво тимчасово закрив ще один термінал – Е.

«Тимчасово». Ти бач які оптимісти

Британський авіасалон «Фарнборо» призупинив участь Росії.

Не хочуть бачити літаки, які бомблять житлові масиви, лікарні і школи.

Авіакомпанія Air Serbia під тиском громадської думки підтримала всесвітні санкції та скасувала рейси до Росії через її військові дії в Україні.

Це був останній авіаміст з Європи до мордору. Далі пішки.

Під нові санкції ЄС потрапили підприємства оборонно-промислового комплексу РФ, зокрема Рособоронекспорт, компанія «Роснєфть-Аеро», холдинг АТ «НВО «Високоточні комплекси», ПАТ «Курганмашзавод», холдинг «Вертольоти Росії», ПАТ «Об’єднана авіабудівна корпорація», АТ «Об’єднана суднобудівна корпорація», АТ «Зеленодольський завод імені О. М. Горького», АТ «Науково-виробнича корпорація Уралвагонзавод».

Виробництво знаряддя для вбивств має померти.

Співробітники «АвтоВАЗ» підуть у планову корпоративну відпустку на 20 днів з 4 по 24 квітня через «тривалу кризу в постачанні електронних компонентів».

Ще одні оптимісти. Ніби після 24 квітня постачання поновиться.

«Камазу» загрожує скорочення виробництва на рекордні 40 відсотків через нестачу імпортованих запчастин, 15 тис. співробітників перейдуть у режим простою через відсутність комплектуючих.

Менше «камазів» згорить в «военной операции».

Американська фармкомпанія Eli Lilly заявила про призупинення інвестицій, клінічних випробувань та ввезення деяких своїх ліків до РФ.

Швейцарська фармацевтична компанія Novartis AG заявила про призупинення інвестицій та комерційної діяльності в Росії.

Лікуватися лопухами і зельонкою. І бальзамом «Звьоздочка».

FIDE переносить Всесвітню шахову олімпіаду 2022 року з Москви до Ченнаю, Індія.

Спортивний арбітражний суд у Лозанні відхилив апеляцію по дискваліфікацію росіян з турнірів УЄФА.

Російські та білоруські ЗМІ не допустили до чемпіонату світу з ковзання. Міжнародна спілка ковзанярів не пустила на велике змагання журналістів з фашистських країн.

На одному гектарі сидіти не хочуть. Навіть на ста гектарах.

ЄС запровадив обмеження на торгівлю із РФ залізом та сталлю. Санкції Євросоюзу торкнуться близько 40% експорту російської сталі до Європи, а сукупні збитки російських виробників становитимуть близько $9 млрд.

Мабуть, більше сталі залишиться для вітчизняного виробництва памперсів і прокладок. І цукру.

Біржа фрілансу «Fiverr» припиняє роботу в Росії.

Сервіс для корпоративної комунікації Slack почав обмежувати доступ для клієнтів із Росії.

В «чебурнеті» все це не потрібно.

Французька група Publicis Groupe, якій належать рекламні агентства Leo Burnett і Saatchi & Saatchi, зупиняють усі операції та інвестиції в Росії, повідомляє Adweek. Група також припиняє право власності своїх «дочок» у Росії – агенцій Starcom, Zenith та Leo Burnett.

Буде ще більше місця для реклами ботоксного хла.

Paramount зупиняє роботу в РФ і жертвує мільйон доларів на допомогу Україні.

Але замість завжди залишається Безруков.

Сім ресурсів, у тому числі сайти агенції ТАРС та «Першого каналу», будуть на рік заблоковані в Естонії.

Сподіваємося на подальше подовження терміну.

Берлінський кінофестиваль заявив про усунення російських відомств, делегацій та «осіб, які підтримують Кремль», від участі у зв’язку з ситуацією в Україні.

Поменшає роспропаганди.

Аукціонні доми Sotheby’s та Christie’s скасовують заплановані на червень торги російським мистецтвом через війну.

Великое русское исккуство идет вслед за великим русским кораблем.

Автор