А яку ціль зараз переслідують окупанти?

Роман Донік

Знаєте, в мене все якось не вистачає часу на якісь думки про глобальні речі. Просто є тут і зараз і те що треба робити зі 100% віддачею. Підтримати збройників, на3,14дувати по можливості асвабадітєлей, які відстали від основних сил, купірувати спроби завезти диверсантів в місто і таке інше.

Але сьогодні вночі просто задав собі питання – а яку ціль переслідують окупанти? На сьогодні? Після того всього, що показали майже три тижні повномасштабного вторгнення? Ну от чисто логіка яка? От вони зараз продовжують спроби окупації, щоби що? Я не про внутрішній медійний продукт росії про “асвабадітєлєй” та “ужасних біндер”. Я про логіку та подальші дії.

20 днів війни показали російському керівництву та всьому світу, що тут ніхто не чекає на окупанта. Більше того, з кожним днем його ненавидять більше та більше. Тому в мене просте питання – на що вони розраховують? Захопити Київ? Щоби що? Там сотні тисяч людей, готових загинути за свою Країну. Навіть якщо бронегрупи пекельною ціною дійдуть до Банкової, що далі? Ну, припустимо, оточили Харків, відсікли угруповання в зоні ООС. Оточили Одесу. І що далі? Ну от реально, що далі? Як контролювати це все? Взяти Маріуполь ціною повного знищення? Пробити сухопутний коридор? А далі що? Куди діти людей, які там зараз просто напитують ненависті кожного дня, кожної години? Як тими всіма умовно “асвабаждьоннимі” територіями управляти? В мене нема відповіді. Її нема ні в кого. Бо ці 20 днів показали, що окупація з подальшим переходом на “мірниє рєльси” окупованих територій неможлива. Просто неможлива. Для утримання цих територій треба армія більша за ту, що зараз воює. Бо то тактично зовсім інші механізми. Зачистка, патрулювання, логістика, управління, фінансування. На це не вистачить ні військових, ні грошей. А зараз, крім всього, ще й окуповані території в Донецькій та Луганській областях відчують на собі що це таке, коли гроші не надходять.

Вони надіються, що буде так багато зрадників, які зможуть відновити роботу та управління окупованих населених пунктів, розбитих ними вщент? Всі підприємства вже або зруйновані, або руйнуються прямо зараз та виводяться з ладу. Багато чого в короткій перспективі не відновити.

Розумієте, нема ніякої цілі крім знищення наших міст, наших домівок та нас самих. Просто нема. Це вже війна не задля якоїсь прагматичної цілі. Їх наї*ала своя розвідка та вся ця мразота з ОПЗЖ, яка крала гроші у росіян і давала звіти, що тут вони так ефективно працюють, що тільки купка людей при владі їм заважає. Але вони вже зрозуміли, що їх наї*ала розвідка, аналітики та агентура, яка сиділа тут на розпилі бабла. Вони прекрасно усвідомлюють, що такими силами таку величезну територію з таким спротивом неможливо контролювати. Не буде працювати нічого. Все буде горіти в них під ногами. Не буде в необхідній кількості колаборантів, які могли б замінити управління державними функціями.

Тому зовсім очевидно, що вони просто ведуть війну на знищення. Їм не потрібна навіть окупація. Бо вони нічого не зможуть з тим зробити. В них нема ресурсів та грошей.

І це дуже добре. Бо коли ми знаємо, що до нас прийшов ворог з єдиною ціллю – вбити нас, то він нам не лишає виходу. А це так. Нас прийшли вбити. Путін дозволив офіційно мародерство, назвавши це самозабезпеченням армії. Тепер все наше майно, за їх логікою, стає їхнім. І живі власники заважають цьому процесу. Шойгу збирається вирубувати ліси в промислових об’ємах та вивозити в росію. Вони хочуть вбити максимально більше Українців, розграбувати все і залишити тут випалену землю. Навіть без лісів. Оце зараз їх стратегія.

Я без тіні сумнівів впевнений в нашій перемозі. Серйозно. Вони ще по суті не зайшли в жодне місто, готове до оборони. Вони ще не бачили вуличних боїв. Те, що зараз в Маріуполі, – то квіточки. І вони це розуміють, тому рівняють місто за землею та вбивають цивільних. ЗСУ кожного дня меле фарш із сотень окупантів. В них нема шансів. Для мене це так очевидно, що я просто не можу зрозуміти їх логіки. Вони кожного дня руйнують Харків та намагаються захопити блокпости на Кільцевій. Отримують 3,14ди і відходять. Те ж саме в інших містах. Щоби що? А нема відповіді. Вони і самі не знають. В них нема цілі. І них нема кінцевої задачі. Вони за своїм станом скотилися до банди мародерів, які йдуть вбивати та грабувати. А так війни не виграються.

Тому нам просто треба ще деякий час просто ї*ашити кожен на своєму місті з повною віддачею. Поки ЗСУ робить мняско.

Тільки ї*ашити – то не автівки та гуманітарку віджимати. А на лінію фронту працювати. Бо якщо ми тут не встоїмо, оті тактитульні хлопи зі свіжими посвідченнями УБД за 1000 км від фронту мало чим допоможуть.

Дякуємо всім, хто допомагає. Кожного дня військові за нашої допомоги переробляють дуже багато біосміття. І воно скоро закінчиться. Треба ще трохи протримати стрій.