Петро Порошенко дав інтерв’ю українським телеканалам (фото, відео)

Закупівлі зброї, бронежилетів для бійців та дипломатичний фронт – Петро Порошенко розповів, чим займається з початку російського вторгнення

 

Петро Порошенко в інтерв’ю на українських телеканалах, відповідаючи на запитання ведучого Вадима Карп‘яка, розповів, що з перших днів російського вторгнення займається забезпеченням підрозділів тероборони та ЗСУ озброєнням і засобами захисту. А також веде активну переговорну роботу з союзниками України, закликаючи їх до збільшення поставок протиповітряних та протитанкових засобів.

«На сьогоднішній день у мене, як і у всіх українців, немає вихідних, немає свят. Ми зараз знаходимося на території 206-го батальйону територіальної оборони. За моєю спиною стоїть те, що виготовлене підприємствами Києва за нашої участі. Це переобладнані кулеметні броньовані пікапи для швидкого реагування на блокпостах, для захисту. Тут стоїть потужний кулемет ПКМ, тут стоїть броньований захист кулеметника. І ми будемо намагатися зробити все для того, щоб забезпечити українських військових», – пояснює Порошенко.

«Зараз переді мною є пластина. Це бронепластина, яких сьогодні закуплено вже 1100 штук, і завтра це вже будуть бронежилети для Збройних сил України. Всього мною лише за остання п’ять днів закуплено більше 2,5 тисяч комплектів для виготовлення бронежилетів. І я думаю, що протягом тижня вони вже надійдуть у підрозділи територіальної оборони Києва і у Збройні сили України. Тому що ми маємо захистити українських військових в бою», – зазначає Порошенко.

«Додатково робиться величезна кількість гуманітарних проектів. Передані кулемети, ведеться велика робота щодо закупівлі шоломів. Ми закупили десятки і десятки тепловізорів, сотні радіостанцій. І все це сьогодні забезпечує ефективну взаємодію. Витрачено лише з благодійних фондів більше 2 мільйонів доларів за ці 16 днів», – повідомив п’ятий Президент.

«Величезні зусилля докладаються нами і на дипломатичному фронті. Щоденно ми ведемо ефективні переговори для об’єднання світу навколо України. І з парламентами світу, і з лідерами урядів, і з главами держав», – наголошує Порошенко.

«Величезна робота ведеться зі ЗМІ, ми тримаємо стрій кожного дня. Ми демонструємо єдність країни і ми розраховуємо на єдність світу. Ми ведемо переговори і про постачання літаків в Україну, і про постачання протитанкових зенітних комплексів в Україну. Мова йде про поставку в Україну боєприпасів, про надання нам ефективних засобів ведення війни – включно з системами радіозахисту», – говорить Петро Порошенко.

«Сьогодні кожен день визначає майбутнє України. Ми не здамося, ми ніколи не дамо ворогу жодного шансу і ми переможемо», – переконаний п’ятий Президент.

Джерело

 

Порошенко: ми домовились із Зеленським, що виступаємо єдиним фронтом, і це зруйнувало плани Путіна

Петро Порошенко в інтерв´ю українським телеканалам зауважив, що об’єднання зусиль влади та державницької опозиції в Україні зруйнувало розрахунок Путіна на внутрішній розбрат.

«Ми зробили Путіну великий сюрприз. Ми мали декілька зустрічей з Президентом Зеленським, ми домовилися зараз, що ми будемо виступати єдиним фронтом. Я думаю, що це абсолютно адекватна і правильна поведінка, коли всі українці зараз є не президентом, міністром, лідером парламентської фракції чи партії, чи робітником, чи працівницею – ми всі зараз солдати, які мають захищати Україну. Ми всі рівні. І на плечах усіх лежить спільна відповідальність за Україну», – вважає п’ятий Президент.

«Українці здивували Путіна зламом бліцкригу. Українці здивували світ. Бо ще декілька днів тому чотиризіркові генерали НАТО стверджували про те, що українці протримаються не більше 72 годин. Потім, коли українські Збройні Сили, які були створені з 2014 року і продемонструвати унікальні здібності, як одна із найкращих армій світу, вони не тільки здивували, а й об’єднали світ», – наголошує Порошенко.

«Вже зараз майже 13 тисяч росіян залишили своє життя тут в якості злочинців-загарбників. І кожен день росіяни будуть платити цю ціну, аж допоки вони не підуть. Українська система протиповітряної оборони Києва, створення якої ми зробили в 2014 році, сьогодні продемонструвала найкращі якості. І Путін, який сподівався знищити ППО за години, сьогодні з подивом дізнався, що більше 55 літаків і більше 85 гелікоптерів було збито, в тому числі і повітряними силами, і ППО», – констатує Порошенко.

«Героїзм продемонстрували українські Збройні Сили. Я хочу сказати, що Україна ніколи не здасться. Україна ніколи не забуде. І ніколи не простить те, що російсько-фашистські загарбники робили і роблять в Україні. В Путіна не залишиться жодного іншого виходу, як забратися геть з України», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело

Автор