Центр протидії дезінформації РНБО України: Пам’ятайте про кібергігієну та цифрову грамотність!

Увага!

Форуми та групи у месенджерах WhatsApp, Viber, Telegram, Facebook Київщини масовано заполонили однакові повідомлення. Автори дописів активно розпитують наступне в різних варіаціях:

1. Как проехать в Киев?
2. Кто может подвезти меня с маленьким ребенком в Киев?
3. Как проехать из Броваров в Борисполь?

У всіх авторів є однакова особливість: всі вони — нові учасники груп Київщини, долучились до груп лише з 25 лютого.

Шановні мешканці Київщини, будь ласка, будьте уважними і обережними! Особи, які розпитують інформацію про маршрути переміщень, — це ВОРОЖІ АГЕНТИ, які збирають інформацію. Не пишіть маршрути руху, як і куди дістатись та де ще є вільні і доступні дороги.

Якщо ви побачили на форумі питання, як наведено вище, натисніть на профіль автора опитування і в разі, якщо він є новим учасником форуму (долучився до спільноти лише вчора чи сьогодні), то:

1. подавайте скаргу адміну групи.
2. великими літерами в коментарях пишіть, що автор опитування — це ворог, який збирає інформацію.

Бережіть свої життя! Все буде Україна!

Зупиняйте #інфотерор

Щодо публікації про роботу месенжера WhatsApp Центр протидії дезінформації при РНБО України вважає за необхідне уточнити наступне.

Месенджер WhatsApp технічно захищений. Повідомлення в ньому захищені наскрізним шифруванням і зберігаються на пристрої користувача, а не на серверах WhatsApp.

Центр протидії дезінформації при РНБО України просить всіх користувачів цього та всіх месенжерів про пильність та уважність при публікації будь-якої інформації та спілкуванні.

Джерело

Автор