«Помиляється зараз той, хто думає, що Путін зупиниться» – Петро Порошенко (відео)

Петро Порошенко

Після вчорашньої заяви Путіна і введення офіційно військ на окуповані українські території світ став іншим. Ми, як український парламент, не можемо продовжувати таке життя, як було до цього. Азартні ігри, реклама електронних цигарок, примусове годування засуджених, статистичні зміни, купа інших безглуздих законів ще вчора неадекватна влада пропонувала нам, Верховній Раді України.

Народ бачив, як монобільшість одуріла від «Великого крадівництва». Я ж пропоную зараз займатися великим будівництвом держави і великим будівництвом армії.

Протягом чотирьох місяців глобальної тривоги влада відкидали наявність загрози і верзла нісенітницю, нібито західні партнери ведуть проти України інформаційну війну, і що CNN гірша за Соловйова і Скабєєву. Парламент жодним чином не відреагував на загрози, від яких на голові стоїть весь світ, переконуючи нас, що нападу не буде. Це — злочинна бездіяльність кожного, хто перешкоджав прийняттю законів, потрібних для оборони.

І помиляється зараз той, хто думає, що Путін зупиниться. Бо вже зараз парламентарі Держдуми стверджують, що вони будуть відновлювати так звані Донецьку та Луганську республіки в межах Донецької і Луганської областей. Це ще не кінець, це — лише початок.

І годинний припадок параної у Путіна ні в кого не залишив сумнівів, що на карті він не бачить місця ні для України, ні для українців.

Тому ми вимагаємо, щоб наш законопроект №6542 про збільшення обороноздатності держави і підтримки української армії, про доукомплектацію українських бойових підрозділів, про формування стратегічного резерву, про забезпечення територіальної оборони був негайно поставлений і проголосований. Це — наш з вами святий обов’язок перед українським народом.

Зверніть увагу і на інформаційну безпеку. Поставте, будь ласка, наш законопроект про колаборантів і відповідальність. Розгляд всіх оборонних питань — це наш обов’язок.

І запросіть Зеленського до Верховної Ради.

Ми переможемо! І Слава Україні!

* * *

Україна має негайно запровадити воєнний стан у Луганській та Донецькій областях, як я це зробив під час агресії проти нас в Керченській протоці. Україна має сформувати і прийняти необхідні законодавчі акти вже сьогодні.

Ми, на жаль, чули і чуємо зараз мовчання влади. І моя перша вимога – президенту, прем’єру, міністру оборони, Головнокомандувачу, міністру внутрішніх справ виходити і говорити про поточну ситуацію і про те, що має робити кожен українець. Це правильна комунікація і це правильна протидія російським інформаційним фейкам.

Президент має зустрітися з лідерами фракцій, з людьми, які у 2014-2016 роках мали досвід відсічі і звільнення двох третин окупованого Донбасу. І не треба тягнути політичну ковдру на себе. Треба по-справжньому об’єднатися, так як об’єднався український народ.

Якщо цього не буде, президента запросити у Верховну Раду і мати розмову не з відосиків, а реальний план оборони держави в умовах зростання російської агресії.