Путіну не потрібні підстави для нападу (фото)

Валерій Прозапас

Коли СРСР хотів розпочати війну з Фінляндією – РККА обстріляла власних солдатів, вбивши трьох.

Коли “III Рейх” шукав формальний привід вдертися в Польщу – німецькі диверсанти під польським прапором “захопили” німецьку радіостанцію.

В обох хрестоматійних випадках всі заяви про “провокації” звучали в пустоту, і починався наступ агресора.

Тому тепер слова наших керівників про “російські провокації”, і як на них “не можна відповідати”, не мають жодного сенсу – будь-якої миті з позицій окупантів може бути обстріляно, наприклад, школу в Донецьку, або “бандерівцями захоплено” студію “СєпарТВ”, щоб створити привід Путіну не потрібна ніяка “відповідь України”.

Він вдарить, як тільки буде впевнений в мінімальному спротиві, його стримує не “миролюбна” риторика про “глаза”, а ЗСУ.

… Зеленський фінансувати ЗСУ відмовляється, бо це заважатиме “будувати дороги”.

Чим це закінчиться – спрогнозувати нескладно.


Кирило Данильченко

Кстати, все те, кто говорит, что РФ нужен казус белли для операции в Украине, можете вчерашние российские новости заценить, форумы полистать и ЖЖ поглядеть.

Есть простой факт: корпуса на подсосе РФ работали 122-ми по железнодорожной станции в секторе. По ней были попадания, но из-за сильного ветра угодили в угол садика.

Утепление инициировало подрыв осколочного снаряда, кинетическая энергия взрыва выбила кирпичи внутрь (входное отверстие больше выходного), один из них пробил двери. Характерные осколки есть на фото СБУ. Был бы снаряд на фугасное действие поставлен – пробил бы стену и внутри разорвался, обвалил угол.

Но россияне, дожившие до седых волос на груди, рисуют схемы, что могло прилететь в группу, изучают копоть и мячи, таскают в зубах тысячи аналитик, как это выгодно Вашингтону. Были даже попытки выдать садик за свой объект, который ВСУ обстреляли. Не взлетели, пришлось удалять, но гугл все помнит.

А по новостям вместо реальности – беспокоящий огонь и короткие огневые налеты, ополчение отбивает атаки ВСУ, и вставай страна огромная. Диверсионные группы с ножами в зубах лезут взрывать нефтебазу в Еленовке.

То есть, они не просто искажают факты – они просто генерируют свою маняреальность. Зачем им повод для войны в этом случае? Ведь казус белли – это повод, его можно использовать, а можно и под сукно.

Боятся в РФ до сих пор всего одного момента, а не отсутствия повода – что влезут, завязнут, получат санкции, но не решат вопрос. Нет у них уверенности, что хватит пердячего пара. Поэтому решили начать с ЛДНР – прощупать реакцию, и их, в принципе, не жалко. Для этого и создавались.

Все остальное в Кремле не то что сфабрикуют, а расскажут по ТВ. Там уже та стадия разжижения мозга, что этого достаточно будет.

Фото СБУ

Роман Донік

Вчора російські найманці під управлінням російських офіцерів (старший офіцер батареї – СОБ, кадрові російські військові) масово обстріляли цивільну інфраструктуру по всій лінії фронту. Вчора був той момент, коли “під прикриттям” обстрілу позицій навмисне обстрілювали мірняк.

Причому навмисне вибирали цілі. Між Станицею, де стріляли по дитячому садочку, та Врубівкою, де стріляли по ліцею, велика відстань. Працювали різні батареї під управлінням різних людей. В Донецькій області те саме. Там, де постраждали цивільні, ціленаправлено лупили стволкою та великим калібром на максималках по цивільній забудові. Це різні підрозділи, навіть по російським корпусам. Це різні батареї. Об’єднує тільки одне – управляють вогнем кадрові російські офіцери, які отримують накази по своїй вертикалі.

По суті, по їх задумкам, жертв повинно було бути більше. Два фактори зіграли. Погода (вітер, вологість) і страх перед тим, що прилетить у відповідь щось схоже на “Байрактари”. Саме для цього були такі масовані обстріли різними підрозділами та рознесені по відстані. Вони не коригували вогонь, просто насипали як є. І втекли.

Десь їм встигли відповісти, десь не встигли або не змогли, бо вони працювали з цивільної забудови, а ми ствольною артилерією по цивілам не працюємо.

Просто треба розуміти. Війна не скінчилася. Вона не розсмокчеться. Вона повертається. І може повернутися в самій потворній формі. В самому жахливому вигляді. Є таке слово “душогуб”. Так от проти нас воюють душогуби. Ми захищаємось від душогубів.

Вчора всі, хто приймав рішення по обстрілах, віддавав накази, вносив координати, є військовими злочинцями. Бо вони не могли не знати, що стріляють по дитячим садочкам, школам та цивільній забудові. На них чекає суд, тюрма та/або смерть.

Так що допомагаємо ЗСУ і не забуваємо, що проти нас воюють душогуби. І по кожному задвухсоченному душогубу майже завжди є і наші з вами сприяння та допомога. Дякуємо всім, хто має тверезу голову та довіру до ЗСУ.
Дякуємо всім, хто допомагає збройникам робити 200.

 

Автор