«Наш президент – Коломойського резидент»

«Українська правда» взяла інтерв’ю у І.Коломойського, де він дуже компліментарно відгукується про Зеленського і навіть про Закон про олігархів – для Коломойського цей закон «з погляду мінусів – взагалі жодних проблем».

Очевидно, Коломойський дійсно має всі підстави бути задоволеним з президентства Зеленського.

До прикладу: У грудні 2021 року із законопроєкту №5600 до другого читання прибрали норму про визначення за ринковими цінами ренти на видобуток марганцевої руди. Рента на марганцеву руду стосується виключно Коломойського, бо саме його підприємства її видобувають. За найскромнішими підрахунками, Коломойський не втратить 0,8 млрд. грн. на рік.

8 лютого 2022 року президент Зеленський видав указ, згідно з яким екс-партнер юридичної компанії «Integrites» Сергій Шершун призначений державним уповноваженим Антимонопольного комітету. До слова, Шершун у 2021 році захищав інтереси компанії «Укртатнафта» Ігоря Коломойського у судовому спорі проти того ж Антимонопольного комітету; І.Коломойський добивається відміни штрафу АМКУ 4,7 млрд. грн. за паливний картель автозаправок.

І навіть по дрібниці – зовсім нещодавно Коломойський отримав 36 млн. грн. із Держбюджету для власної злітної смуги у Дніпрі.

І, звісно, питання недоторканності. Досі, попри суд у Лондоні, кримінальне провадження, яке веде проти Коломойського прокуратура США і поліція Ізраїлю (у липні 2021 року в Ізраїлі відкрили кримінальне провадження проти Коломойського за підозрою в шахрайстві), в Україні попри вкрадені у «ПриватБанку» 5,5 млрд. дол. США, Коломойський почувається дуже спокійно і впевнено. Жодних кримінальних проваджень проти Коломойського немає.

Немає кримінальних проваджень і по факту замовлення підпалу будинку Гонтарєвою, і по факту погроз Гонтарєвій і Смолію.

Більше того, правоохоронна система України періодично підкладає дружнє плече Коломойському.

Десять днів тому «Слідство.Інфо» оприлюднило власне розслідування, з якого випливає, що СБУ допомагає «злити» судовий процес проти колишніх власників «ПриватБанку». Йдеться про ухвалу Шевченківського райсуду Києва, якою суд відкрив СБУ доступ до договору Нацбанку з Kroll та листування з агентством трьох вже колишніх і чинних посадових осіб НБУ, у т.ч. першої заступниці голови Катерини Рожкової, оскільки Служба безпеки України вважає, що в угоді Нацбанку з детективним агентством Kroll, яке проводило forensic audit (аналіз) ПриватБанку після його націоналізації, є ознаки підривної діяльності. Нагадаємо, у чому полягала «підривна діяльність»: 16 січня 2018 року НБУ презентував результати розслідування міжнародного детективного агентства Kroll щодо «масштабних та скоординованих шахрайських дій”» власниками «ПриватБанку», які завдали збитків на 5,5 мільярдів доларів США. Саме цей звіт розкрив масштабні операції з вимивання коштів, які відбувалися до націоналізації «ПриватБанку» у 2016 році.

І так, 5 березня 2022 року мине рік з часу, як Держдеп США наклав санкції на І. Коломойського і його сім’ю. РНБО жодної реакції на це не виробила.

Джерело

Автор