Порошенко закликав світ запровадити санкції проти країни-агресора і дати Україні зброю (відео)

 

Петро Порошенко

Безумовно, фракція «Європейської Солідарності» в повному складі буде підтримувати постанову про Звернення Верховної Ради України до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів та парламентів іноземних держав у зв’язку з ескалацією Російською Федерацією безпекової ситуації навколо України. Але чого мені бракує в цій постанові, і я прошу розглянути питання щодо того, щоб додатково включити це.

В зверненні до парламентів іноземних держав ми маємо звернутися до негайного запровадження санкцій проти Росії як єдиного дієвого механізму зупинки агресора. Щоб вони звернулися до своїх урядів про негайне збільшення військової допомоги і запровадження ленд-лізу для збільшення обороноздатності України, боротьби за свободу, безпеку і демократію в Європі і світі.

А ще мені незрозуміло, чому парламенти всього світу, вся Європа неодноразово проводили засідання на підтримку України. І тільки Верховна Рада України два місяці байдикувала, відправивши самих себе на канікули, стверджуючи, що ніякої військової загрози немає.

Тільки сьогодні прокинулися, навіть не встигли повернутися з-за кордонів. Тому перед тим, як звертатися до інших, зверніться до себе.

І останнє – запросіть нарешті Зеленського в парламент для чесної розмови про оборону держави, української землі і українського громадянина. Нехай не ховається!

Дякую за увагу! Голосуємо «за».

Автор