На тероборону грошей немає, а у Кривому Розі будують стадіон і басейн на 830 млн. грн

Виділяти кошти у бюджеті на будівництво об’єктів соціальної інфраструктури – нормальна практика, чи з «Великим будівництвом», чи без нього. І є абсолютно нормально, щоб у найважчий час для життя країни будувати лікарні, онкоцентри, пологові будинки, школи. А от у час, коли країна бореться проти коронавірусу і стоїть на порозі Великої війни, будувати стадіони, басейни на мільярди гривень – це може лише команда Зеленського.

До прикладу, у час, коли Україна потребує напруження всіх сил на відсіч агресору, 10 лютого 2022 року пресслужба Дніпропетровської облдержадміністрації повідомила, що у рідному місті Зеленського Кривому Розі розпочали капітальну реконструкцію стадіону «Металург». Нагадаємо, що вартість реконструкції стадіону «Металург», яку активно лобіював друг Зеленського по 95 кварталу «Юзік» (Юрій Корявченков), була підтримана президентом Володимиром Зеленським і виявилася вп’ятеро дорожчою попередніх проектів. Сьогодні вартість реконструкції оцінена в 0,733 млрд. грн. Інший об’єкт, який зведуть у 2022 році у Кривому розі, – басейн, вартістю в 130 млн. грн. Всього по Дніпропетровській області майже три десятки спортивних об’єктів, які планується будувати, реконструювати і ремонтувати у 2022 році.

У 2022-му у Полтаві мають реконструювати будівлі та споруди КЗ ДЮСШ «Олімпійські надії». Зовсім «недорого» – 56,2 млн грн., а на ремонт споруд стадіону «Нові Санжари» буде виділено 26,2 млн. грн. Будівельні ж роботи у Решетилівці Полтавської області на стадіоні «Колос» обійдуться у 86,3 млн. грн.

Ми розуміємо, що подібні «великі будівництва» стадіонів і басейнів, як правило, супроводжуються «великим будівництвом» дач і заміських будинків чиновників Зеленського, але на територіальну оборону місцеві бюджети досі коштів не отримали.

Джерело