Минулої ночі у Борисполі розвантажили ще два літаки зі США (фото)

За ніч у Борисполі в міжнародному аеропорту розвантажили ще два транспортні літаки, що прибули зі США. Про це інформує Мілітарний.

Сергій Тахмазов, який зафільмував цей процес, написав у себе на сторінці в Facebook про прибуття нової партії набоїв до України.

Яка вага доставлених боєприпасів, не відомо.

Загалом упродовж останніх місяців Україна отримала від США близько 1300 тонн військово-технічної допомоги.

10 лютого Резніков повідомив, що Україна отримала ще два літаки з військовою допомогою від США.

В одному з рейсів знаходились керовані протитанкові ракети до комплексів Javelin, а вага вантажу на борту літака – 90 тонн.

Серед іншого на борту літаків боєприпаси для гранатометів та інша оборонна амуніція для Збройних сил України.

9 лютого зі США прибули ще два транспортні літаки з боєприпасами для військових України. Тоді до Києва прибуло понад 80 тонн патронів.

Також 9 лютого вантаж з новою військово-технічною допомогою передала Велика Британія, вона передала засоби індивідуального захисту для бійців територіальної оборони ЗСУ.

Наприкінці січня в рамках безпекової допомоги США передали Україні 40-мм автоматичні гранатомети Mk 19. Лише 28 січня до України було доставлено декілька сотень гранатометів Mk 19.

Перший літак прилетів до України у ніч на 22 січня з вантажем у 90 тонн летальної зброї, окрім протитанкових ракет Javelin літак вперше привіз до України одноразові гранатомети SMAW-D.

Джерело

Автор