Це не наші патріоти

Джон Сміт

Глянув тут одну із останніх передач ручного Савелія, який тимчасово перестав бігати по пеньках влади. В студії замість представників влади половина гостей – приїжджі з рашки “друзі України” (включаючи самого Савелія) – вкладали українцям в голови правильні думки.

Вони там друг друга облизували і одне одного всіляко хвалили, а особливо хвалили Савєлія, від чого він дуже улибався, а також гадали на кофейній гущі нападьот ілі нє нападьот, доки українці з іншої половини гостей мовчки слухали їхнє базікання.

Наприклад, “друг України” Андрєй Ілларіонов, якого поперли із Інституту Катона (США) за те, що підбурював штурм Капітолію, граючи на Кремль, з яким сам Савелій до речі дружить, аж настільки, що запрошує його на власний день народження, все шоу наполегливо атакував Мінські домовленості. От ці домовленості такі жахливі, “моторола в Верховній раді” і всяке таке, а ще ведуть до знищення України (тим, мабуть, що за їх невиконання накладені санкції на Рашку, а на Україну – ні, хаха).

А коли Королевська запитала його, яку ж альтернативу він пропонує (сама вона атакувала мізки українців з іншого боку – виконати Мінськ в російській інтерпретації), цей балабол впевнено і без жодної розгубленості ловко, наче кроліка зі шляпи, дістав відповідь і став сипати популістичною туфтою. Що альтернатіва – ето полноє восстановлєніє України в междунородно прізнаних граніцах! Ето возврат Донбаса і Крима в полном соотвєтствії с Будапештскім мумурандумом, мєждународним правом і договором мєжду росієй і Україной, і всьо такое прочєє!
Отак.

Ця популістична туфта дуже зайшла градусніку на екрані, бо українці дуже люблять популістичну туфту, особливо сказану впевнено і без запинки.

А туфта це, бо це не план, а мета. План від мети відрізняється наявністю розуміння, як це досягти. От накласти на рашку санкції і покласти їй на голову ноги, наближаючи її до долі СССР і РІ, – це план. А “відновлення меж України” – це бажання, яке “друг” України згодовує українцям замість мети.

Насправді, атакує бивший совєтнік Путіна Мінські домовленості з простої причини: бо до них прив’язані санкції проти РФ. Немає санкцій – немає жодного стимулу для Рашки уповзти під плінтус. Переконає “бивший совєтнік” українців самим відмовитися від правової основи для світу нести економічні збитки заради нас, і економіка Рашки одразу почне відновлюватися, шефу (колишньому) можна атакувати Дніпро і Одесу.

Насправді, я абсолютно серйозно і зараз без жартів, вважаю, що нам у банди Зеленського-Коломойського варто повчитися. Ці пацани самі мастаки на прийоми задурювання мізків глядачу так, щоб він навіть не здогадався, що поц із мікрофоном насправді лізе йому в кишеню. А тому не грають за правилами Савелія. Доки він був ручний і дозволяв теплі ванни єрмакам і зеленським – азаров-стайл, без опонентів в студії, вони годували його з рук шашличком. А відбився від рук – відправили в ігнор. Бо вони добре розуміють, що це їхній противник. А значить, нехай його шоу згниє. А в нас має бути наше шоу. Хочеш почути наше слово? Значить, йди на нашу територію, в наше шоу і слухай нас на нашому 1+1, де тобі наша ручна Наташа все зрежисує і вкладе в голову, як треба.
Це не наші патріоти, які бігають постійно до своїх ворогів доносити якусь думку.

Автор