Петро Порошенко дав інтерв’ю італійській газеті «Corriere della Sera»

Порошенко в інтерв’ю італійській «Corriere della Sera» закликав дати Україні зброю: Це чудовий стримуючий фактор для агресора

Петро Порошенко в інтерв’ю італійській газеті «Corriere della Sera» вкотре закликав західних союзників надати Україні якомога більше оборонного озброєння. Він наголосив – такі поставки стримують бажання країни-агресора атакувати українську армію.

«Ми можемо захистити нашу землю, якщо на нас нападуть. Ми не очікуємо, що американці чи італійці прийдуть воювати за нас. У нас 250 000 солдатів, а за тиждень можемо отримати 500 000. Сильних і мотивованих. Нам потрібні лише більш сучасні системи оборони, наприклад, щоб Росія не відключила наші комунікації. Росіяни знають, що можуть заплатити високу ціну, якщо стрілятимуть зі своїх «Градів», – говорить Порошенко.

П’ятий Президент також розповів, як одна тільки думка про «Джавеліни» свого часу спричинила паніку в російських підрозділах.

«Коли я, будучи Президентом, купив у США нові протитанкові ракети «Джавелін», домовленість з Білим домом полягала в тому, що я не буду мати їх на передовій. Їх тримали у сховищі. Але публічно я сказав, що вони будуть у кожній українській бригаді. Ви знаєте, що наступного дня російські танкісти відмовилися йти на кордон? Вони боялися бути стертими в порох. Це психологічна війна, поставки зброї з-за кордону є відмінним стримуючим фактором», – пояснює Петро Порошенко.

«Ми знаємо, що Росія має одну з найсильніших армій у світі. Але ми маємо досвід і покликані захищати не лише українців, а й європейців. Завтра Росія здатна увійти в будь-яку з ваших країн, як це зробила з нами. До Латвії, Естонії, Польщі. Або до Боснії: як далеко Боснія від Італії?», – запитав Петро Порошенко.

«Згадайте, що сказав Черчілль: якщо ви хочете миру, ви можете капітулювати за дві години, і через дві години у вас буде мир, але у вас не буде країни, суверенітету, свободи, народу, у вас більше нічого не буде», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

З санкціями економічне зростання Росії дорівнює нулю – Порошенко в інтерв´ю італійській «Corriere della Sera»

П’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко в інтерв’ю італійській газеті «Corriere della Sera» закликав західних союзників посилити санкції проти Росії. Порошенко також наголосив: російська паспортизація сотень тисяч громадян на Донбасі – це повзуча окупація української території країною-агресором.

«Сьогодні загарбаний Путіним Донбас – це «валіза без ручки». Рівень життя падає, промисловість руйнується, це катастрофа для Путіна. Ще одним його незаконним кроком була роздача  російських паспортів. Ви знаєте, скільки їх на окупованій території? Більше 800 тисяч. У Європі є нації, у яких менше громадян. З міжнародної точки зору, це окупація».

«Давайте зробимо Росію слабкішою. Як ми можемо її послабити? З санкціями її економічне зростання дорівнює нулю, у неї стагнація і рецесія», – зазначив Порошенко. Він зауважив, що Захід у питаннях санкційного тиску на країну-агресора має демонструвати єдність і не дозволяти Кремлю її розколювати.

«Ми повинні зробити все можливе, щоб бути єдиними. У 2014 році багато росіян говорили, що європейці ніколи не будуть об’єднані. Але потім було рішення про європейські санкції. Вони зіграли вирішальну роль. Якщо Європа розколеться у питанні підтримки України, це буде її поразка», – зазначив Порошенко.

«Санкції також потрібні щодо газопроводу «Північний потік 2», бо це стосується безпеки, а не енергетики чи економіки. Європа зараз розплачується за те, що проігнорувала фактор «Північного потоку 2», – наголосив Порошенко.

Джерело

Автор