Команда Петра Порошенка зустрілася з делегацією євродепутатів (фото, відео)

 

Порошенко на зустрічі з євродепутатами ініціював синхронну ратифікацію Угоди про відкрите небо і закликав надати Україні макрофінансову допомогу для зміцнення армії

Петро Порошенко на зустрічі з делегацією євродепутатів виступив з ініціативою синхронної ратифікації Угоди про відкрите небо Верховною Радою та Європейським парламентом. Про це він повідомив журналістам після зустрічі делегації Європарламенту на чолі з Головою Комітету ЄП із закордонних справ Девідом Макалістером та Головою підкомітету з питань безпеки та оборони Наталі Луазо з Комітетами ВРУ з питань зовнішньої політики та з питань інтеграції України з ЄС.

«Це була дуже своєчасна і дуже символічна зустріч з дуже представницькою делегацією Європейського парламенту, де представлені всі фракції, які об’єднані підтримкою України, і дуже велика кількість країн ЄС, які також зараз докладають зусиль для забезпечення єдності світу з Україною в дуже непрості часи», – наголосив Петро Порошенко.

«Ми подякували за ту величезну допомогу, яку в ці часи ЄС надає Україні. Це й рішення Європейської Комісії щодо надання нам 1 млрд 200 млн євро в якості макрофінансової допомоги, це й ініціатива окремих країн щодо надання нам військової допомоги. І я зробив декілька пропозицій, які були з вдячністю прийняті і паном Девідом Макалістером, і пані Наталі Луазо, і членами делегації», – зазначив Петро Порошенко.

«Перша ініціатива – щоб ми синхронно проголосували, і ВРУ, і Європарламент ратифікацію Угоди про відкрите небо. І буквально одразу по поверненню в Страсбург і Брюссель це питання буде порушено перед президентами Європейського парламенту», – повідомив Петро Порошенко.

«Друга позиція – прискорити ратифікацію Угоди про надання нам макрофінансової допомоги, бо Україна зараз конче потребує цих грошей», – говорить Порошенко.

Лідер партії «Європейська Солідарність» висловив сподівання, що Верховна Рада все ж таки ухвалить законопроект, який передбачає значне збільшення фінансування ЗСУ.

«У тому числі і в питаннях грошового забезпечення українських воїнів, в питаннях матеріального, речового, медичного і бойового забезпечення, яке збільшить боєздатність українських збройних сил і збільшить ціну, яку заплатить Путін у випадку нападу. Саме сильна українська армія плюс міжнародна коаліція буде забезпечувати мир», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко: Наші колеги з Європарламенту вважають неприпустимим зміну виборчого законодавства та перенесення виборів

У Європарламенті вважають неприпустимим перенесення дати виборів до Верховної Ради та повернення до старої виборчої системи. Про це після зустрічі з делегацією євродепутатів повідомив лідер «Євросолідарності», п’ятий Президент Петро Порошенко. Він зазначив, що питання реформ було один із ключових під час зустрічі делегації з Комітетом ВРУ з питань зовнішньої політики та Комітетом ВРУ з питань інтеграції України з ЄС.

«Окремо європарламентарі, в тому числі і доповідач з України Міхаель Галер, і співголови делегацій порушили питання виборчого законодавства. Вони вважають абсолютно неприпустимим як перенесення виборів у парламент з жовтня 2023 року, так і зміну виборчої системи», – повідомив Порошенко.

«Виборчий кодекс розроблений за участю Венеціанської комісії, Ради Європи і Європейського Союзу, і спроба перейти від відкритих списків до того, що намагається зараз прочавлювати команда Зеленського, – вони вважають, що це відхід від європейських демократичних принципів, намагання маніпуляції і підриву довіри до ключового інструменту демократії – вільних і демократичних виборів парламенту», – зауважив лідер партії.

«Дуже сподіваюся, що це почули «слуги». Дуже сподіваюсь, що ці ганебні ініціативи будуть припинені», – говорить Порошенко.

Він також зауважив, що на зустрічі обговорили питання незалежності антикорупційних органів, питання захисту суб’єктів місцевого самоврядування, які наразі перебувають під особливим тиском.

«Ми сподіваємося, що за підсумками цього візиту будуть окремі дебати в Європарламенті з прийняттям відповідної Резолюції. І наші побажання щодо змісту цієї Резолюції були з вдячністю прийняті європарламентарями», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

Автор