Українська влада перед обличчям загрози

Ірина Геращенко

Держдепартамент США евакуює родини дипломатів із посольства і рекомендує своїм громадянам виїхати з України та не відвідувати її через високий рівень військової загрози.

Український парламент завтра, після півторамісячних канікул, збереться на своє засідання.

Українська влада, Зеленський і команда безпосередньо причетні до всього, що зараз відбувається з країною. Два з половиною роки вони гуляли, співали, відвідували квартал, відпочивали, кошмарили бойових генералів, заморозили ракетні програми і зарплати військовим, вкатували гроші в асфальт, крали, перевели воєнні заводи на неповний робочий тиждень, розвалили антипутінську коаліцію, допустили фактичний пуск ПП-2, в 19 не використали свій шанс і навіть не поїхали на саміт НАТО до Лондона вимагати ПДЧ, фактично розвалили антикорупційні структури, Нормандський формат – в кризі, востаннє Радбез ООН по Україні збирався рік тому.

Навіть зараз, коли на кордонах 150-тисячне російське військо, ці інфантили не збирають ані РНБО, ані вимагають зібрати Радбез…

В 2013-2014 вся країна заплатила високу ціну за вибір більшості. За Януковича. Це демократія. Яка передбачає відповідальність за свій вибір.

Зараз ми всі заплатимо за вибір більшості в 2019. Тоді голосували за надію. Й отримавши таку величезну довіру, влада її профукала. Вкрала в країни найдорожче – час і можливості. Загубила нашу суб’єктність. Подарувала Путіну насолоду тішитися нашою слабкістю.

Так, сьогодні погана світова кон’юнктура. І Путін точно це використає. Але.

Якби ці два роки ми нарощували потенціал ЗСУ, посилювали нашу дипломатію, а не примушували послів виправдовувати арешти опозиції та забороняли їм спілкуватися з опозицією, якби ми єднали країну, а не вбухували мільйони бюджетних гривень на пропагандистські державні канали, мета яких – розкол країни, ми б зараз були набагато впевненіші й сильніші.

Де українська влада перед обличчям загрози? На фронті? На військових заводах? Ні, вона робить селфі на мосту.

Колаж © Станіслав Чепурко

 

Автор