Тиском на опозицію рейтинги не врятуєш! (брифінг, відео)

Ірина Геращенко

Сьогодні о 7-й ранку відбулися обшуки в членів команди Європейської Солідарності першого помічника П’ятого Президента Петро Порошенко, Надзвичайного і Повноважного Посла, дипломата з 25-річним стажем Юрія Оніщенка та екс-депутата Сергія Березенка.

Шукали… вугілля.
Звичайно, це абсурд.

Ми розцінюємо ці замовні дії влади як свідому провокацію проти нашої політичної команди, системний тиск, залякування, психологічні тортури. Спробу дестабілізувати опозицію і її лідера Петра Порошенка.

Країна повертається в часи Януковича, коли репресивна машина влади працювала проти опонентів.

Обшуки, всупереч законодавству, проводилися за відсутності адвокатів.

Також ми отримуємо чисельні сигнали з регіонів щодо тиску на наших активістів і прихильників, профілактичних бесід з нашими партійцями, тиску і переслідувань бізнесу, який симпатизує опозиції.

Мамі Софії Федини телефонували із залякуваннями, щоби Софія не брала участі в акціях протесту біля Гути.

Ми з Марією Іоновою вчора зафіксували стеження.

Всі народні депутати ЄС знаходяться під тиском, прослуховуванням, проти депутатів і їх родин ведуться брудні інформаційні кампанії дискредитації та провокацій.

Ми пов’язуємо цей сплеск терору влади зі стрімким падінням рейтингу Зеленського і зростанням підтримки ЄС та Петра Порошенка.

Бездарна, непрофесійна влада завела країну в енергетичну кризу і ціновий колапс. Аби відволікти увагу, потрібні шоу. Тиск на опозицію, маски шоу, повістки і підозри – єдині брудні козирі, які залишилися в арсеналі недолугої влади.

На жаль, влада в ручному режимі керує судами.

Маємо інформацію, що в Печерському суді, де розглядаються всі ці хотілки/клопотання Банкової, вони, повз електронний розподіл справ, потрапляють потрібним/своїм суддям. Країна повертається в часи кірєєвщини, коли суддя Кірєєв був символом цього вибіркового правосуддя.

Європейська Солідарність починає складати «список Магнітського», куди внесемо всіх прокурорів, слідчих, суддів, які приймають замовні, неправомірні рішення, і зробимо їх імена відомими.

Ми не дамо побудувати авторитарний режим нью-януковича в країні.



 

Олександр Турчинов про сьогоднішні обшуки у представників «Європейської Солідарності»: Це наближає кінець «зеленої влади»

Щоб відволікти увагу українців від ганебних провалів і небезпечних криз в економіці, енергетиці та безпеці, від зупинки підприємств, віялових відключень та зростання тарифів, за вказівкою Зеленського силовики влаштували терор і репресії проти лідера та представників найбільшої опозиційної партії «Європейська Солідарність». Про це під час брифінгу заявив Секретар РНБО у 2014-2019 роках, керівник Центрального штабу партії Олександр Турчинов.

Він повідомив, що сьогодні о 7 ранку силовики провели обшуки у першого помічника Петра Порошенка, дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла України Юрія Оніщенка, народного депутата восьмого скликання Сергія Березенка та інших представників ЄС. Турчинов переконаний, що влада у такий спосіб намагається відволікти увагу суспільства «від своєї провальної політики і від стрімкого падіння рейтингів». Він, зокрема, зазначив, що за останніми опитуваннями Центру Разумкова та Демініціатив, Петро Порошенко вже випереджає Володимира Зеленського у другому турі виборів президента.

«Сьогодні о 7 годині ранку відбулися обшуки у представників нашої партії. Зокрема обшукували оселю помічника президента, Надзвичайно і Повноважного Посла Юрія Оніщенка, який має 25 років дипломатичного стажу, віддано працював на свою країну. Також обшукували ексдепутата Сергія Березенка, й інших наших колег», – повідомив Турчинов.

«Вони шукали документи, пов’язані з вугіллям 2014 року. Безумовно, вони нічого не знайшли і не могли знайти. Але мета таких обшуків – це не збирання якоїсь доказової бази. Мета цих обшуків – демонстративний терор, залякування та демонстративне приниження. Уявіть собі – у родин маленькі діти. О 7 годині ранку вриваються у вашу оселю люди, які самі не знають, що хочуть знайти. Це безумовно не створює радісний настрій перед новорічними святами», – наголосив Турчинов.

Співголова фракції «Європейська Солідарність» у Верховній Раді Ірина Геращенко також зазначила, що в регіонах є випадки тиску на партійців та членів їхніх родин. За її словами, невідомі телефонували матері народної депутатки Софії Федини із вимогою не брати участі в протесту проти політичних репресій біля резиденції «Синьогора» в Гуті. «Ми щодня отримуємо дуже серйозні сигнали про тиск з регіонів на наших членів команди. Зокрема, мамі Софії Федини, депутатки Верховної Ради з нашої фракції, яку, до речі, Зеленський смертельно боїться, дзвонили невідомі доброзичливці з вимогою, щоб Софія не брала участі в пікетах біля Гути. Ми знаємо, що є негласні сигнали, спілкування з усіма львівськими нашими колегами, які посміли заявити свій спротив політичним репресіям проти Петра Порошенка», – наголосила Геращенко.

«Ми також знаємо, що й далі будуть продовжуватися провокації проти «Європейської Солідарності». Зеленський ставить перед силовиками задачу – не боротися з російською агресією, а боротися з головною опозиційною силою – «Європейською Солідарністю» та її лідером Петром Порошенком, які за всіма рейтингами виходять на лідируючі позиції», – нагадав Турчинов.

«Ви пошукайте в своїх офісах – і в Офісі президента, і в офісі Кабінету міністрів документи, пов’язані з вугіллям, які дійсно можуть зацікавити правоохоронні органи – коли не зараз, то у найближчому майбутньому. Документи, пов’язані із завезенням на 3 мільярди доларів російського вугілля, а також вугілля з окупованих територій. Та з корупційною схемою завезення електроенергії з Білорусі через посередників, кошти від яких йдуть саме до вищого керівництва країни. От це дійсно цікаво. І це дійсно – злочин», – звернувся Турчинов до Зеленського і Шмигаля.

«Європейська Солідарність» попри всі провокації, залякування, спроби фальшувати нові кримінальні справи продовжує свою діяльність спокійно і впевнено. Всі ці провокації тільки наближають нашу перемогу і ганебний кінець «зеленої влади». Можете пересвідчитися щодо цього, вивчивши історію Віктора Януковича, який користувався такими брудними схемами і засобами боротьби із політичними опонентами», – резюмував Олександр Турчинов.

Джерело

 

Ірина Геращенко звернулася до партійців у регіонах: Ми будемо захищати кожного члена нашої команди від репресій

«Європейська Солідарність» буде захищати кожного члена команди, який стане об’єктом політичних переслідувань з боку влади. Про це під час брифінгу заявила співголова фракції «ЄС» у Верховній Раді Ірина Геращенко. Вона повідомила, що з регіонів надходять сигнали про тиск на місцевих активістів партії. Також вранці 29 грудня відбулися обшуки у першого помічника Порошенка, дипломата Юрія Оніщенка та народного депутата 8-го скликання Сергія Березенка.

«Наша команда буде захищати кожного представника нашої команди – чи мова йде про Надзвичайного і Повноважного Посла Юрія Оніщенка, який дійсно виконував обов’язки помічника п’ятого Президента України. Чи мова йде про колишніх народних депутатів. Чи про нинішніх, за якими сьогодні ведеться спостереження», – говорить Геращенко.

«Вчора ми з Марією Іоновою під час спілкування із журналістами зафіксували незаконне спостереження за нами. Всіх прослуховують, на родини тиснуть, ведуться брудні інформаційні кампанії на олігархічних каналах або приватизованих Банковою», – зазначає Ірина Геращенко.

«Ми щодня отримуємо дуже серйозні сигнали про тиск з регіонів на наших членів команди. Зокрема, мамі Софії Федини, депутатки Верховної Ради, яку Зеленський смертельно боїться, дзвонили невідомі «доброзичливці» з вимогою, щоб Софія не брала участі в пікетах біля Гути», – повідомила співголова фракції.

«Ми знаємо, що є негласні сигнали спілкування з усіма львівськими нашими колегами, які посміли заявити свій спротив політичним репресіям проти Петра Порошенка. Маємо тривожну інформацію з Хмельниччини, інших регіонів України, зокрема Нетішин, Шепетівка, інші райони, де на наших активістів, на бізнес, який підтримує «Європейську Солідарність», починають чинити тиск, відбуваються обшуки, допити», – говорить Ірина Геращенко.

«Всі ці факти будуть нами дуже жорстко документуватися. У передноворічний час, коли хочеться, щоб країна жила хоч якимось позитивом, так розколювати країну, шантажувати людей, знущатися над найкращими представниками в регіонах тільки за те, що вони сміють відстоювати демократичну Україну можуть тільки люди без принципів або дуже перелякані», – переконана депутатка.

«Ми хочемо послати дуже чіткий сигнал всім нашим колегам в регіонах – не бійтеся. «Європейська Солідарність» фіксує всі факти і ми будемо їх оприлюднювати, на світло все це виводити, інформувати світову спільноту. Ця темінь з Банкової піднімається саме зараз для того, щоб у період вакації знущатися над опозицією», – вважає Геращенко.

«Європейська Солідарність» буде захищати кожного члена нашої команди, кожного члена команди в регіонах. Петро Порошенко, як він заявив, у січні буде в Україні і буде чинити опір цьому диктаторському режиму. Але його графік не буде підкорюватися забаганкам Банкової, яка планувала відосик на Новий Рік з арештами і посадками лідера опозиції. Цього не буде. А Зеленського ми вітаємо з тим, що за 2,5 роки свого президентства він став лідером антирейтингу і найбільшим розчаруванням року», – резюмує Геращенко.

Джерело

Автор