Війну референдумом не зупинити

Ірина Геращенко

Набір випадкових слів придворному телеканалу. Випадкової людини на посаді президента.

Навіть для офіційного фото на офіційній сторінці обрано цитату з набором слів.

В той час, коли ви «зробили все, аби Росія сьогодні сказала, що не збирається вторгатися в Україну», МЗС РФ видав більш ніж хамську заяву, яка є гібридним вторгненням в нашу зовнішню політику. Кремль вимагає від НАТО офіційно переглянути рішення Бухарестського саміту 2008 року і відмовити Україні і Грузії в перспективі надання ПДЧ. Де реакція МЗС і Банкової?

Ще більш небезпечним є випадковий і вельми небезпечний набір слів про референдум. Цитата:

“Я не виключаю референдуму щодо Донбасу в цілому. І тут питання не в статусі. У нас може бути таке в житті. Це може бути щодо Донбасу, щодо Криму, в цілому щодо припинення війни. Таке може бути, якщо хтось, якась країна буде нам пропонувати ті чи інші умови”.

Єдина країна, яка прагне проведення референдуму щодо Криму чи Донбасу, – це Росія. Бо тільки вона зацікавлена в глибокій дестабілізації України. А подібний референдум розірве суспільство і розшматує країну.

Юрист Зеленський, який зараз працює гарантом Конституції, звичайно ж, ніколи її не читав. Інакше б знав, що питання територіальної цілісності не виносяться на референдум. Крим – це Україна! Донбас – це Україна! Заяви Зеленського, які ставлять це під сумнів, – це державна зрада.

Україна війну НЕ ПОЧИНАЛА. Тому жодним референдумом її не зупинити. Для цього потрібно посилювати українську армію і дипломатію, аби всім світом тиснути на агресора. Путіна. Чиє прізвище Зеленський боїться вимовити і з ким планує прямі переговори.

Я стаю фанаткою пані Мосійчук. Вміє вона розговорити свого улюбленого візаві, викупуючи в теплій ванночці. Влітку – явка з повинною у справі вагнерівців, зараз – видав план капітуляції перед Кремлем через референдум.

Записуйте ще. Ми хоч так дізнаємося про плани Банкової, які точно потрібно зупиняти.

* * *

Вдруге за кілька місяців Зеленский дав інтерв’ю каналам Медведчука.

Нагадаю, 25% акцій каналу 1+1 належать родині О. Марченко і В. Медведчука, що зазначено в його декларації. Також він є акціонером каналу 2+2, на якому вчора транслювалося ексклюзивне інтерв’ю Зеленського цьому холдингу.

А де реакція позитивних блогерів?


Тетяна Худякова

“Прекращение войны” отлично ложится в одну доктрину – у нас гражданский конфликт, ща мы недовольным насыпем автономий, они станут довольными, и конфликт прекратится. То есть слова о прекращении войны произносятся Зеленским именно с целью убедить в приемлемости такого сценария.

Если враг внешний, вне правого поля Украины, то любые слова украинского президента о «прекращении» лишены всякого смысла: такие войны не останавливаются по хотению президента одной из сторон, без перекраивания границ или четких гарантий послушания.

Кормящий всю Украину Донбасс, который уже 8 лет не в состоянии прокормить сам себя и существующий только благодаря дотациям РФ, задумывался Путиным только как рычаг давления на Украину. И слишком часто чисто случайно начало мелькать слово «автономия», чтобы поверить в эту случайность.

Последний референдум на моей памяти закончился тем, что половине людей пришлось уехать в никуда.

Но сейчас всё сложнее: признавая возможность решить судьбу ОДРЛО на референдуме, Украина АВТОМАТИЧЕСКИ становится виноватой в том, что не сделала этого раньше.

Виноватой в гражданском конфликте со всеми вытекающими:

– Зеленскому придется объяснить людям, что теперь ОНИ будут отстраивать разрушенный Донбасс, выплачивать по искам в ЕСПЧ.
– Зеленскому придется объяснить людям, что они зря умирали на войне и становились инвалидами, хоронили своих друзей, ждали своих сыновей из плена.
– Зеленскому придется легитимизировать «полевых командиров» из ОРДЛО в правовом поле Украины, запустить их депутатов в Рады вплоть до ВР, признать документы и правовые акты ОРДЛОвских администраций.

И вот это реально может порвать Украину на шмаття.

Вова этого не понимает?

Нет. Вову для этого сделали президентом, тупого, ничтожного, ведомого. И теперь он либо не выполнит основное свое обещание, либо выполнит, и начнётся полномасштабный 3,14дец.


Владимир Завгородний

Таня Худякова пишет про референдумы для ДНР/ЛНР:

“- Зеленскому придется объяснить людям, что теперь ОНИ будут отстраивать разрушенный Донбасс, выплачивать по искам в ЕСПЧ.
– Зеленскому придется объяснить людям, что они зря умирали на войне и становились инвалидами, хоронили своих друзей, ждали своих сыновей из плена.
– Зеленскому придется легитимизировать «полевых командиров» из ОРДЛО в правовом поле Украины, запустить их депутатов в Рады вплоть до ВР, признать документы и правовые акты ОРДЛОвских администраций”.

Таня, мне кажется, ошибается.

Всё это придётся делать кому-то другому, а Зеленский в это время будет лежать на пляже Бора-Бора под ласковым солнцем, попивать пина коладу, шлёпать по толстым сракам пробегающих мимо мулаток, и в рот он е*ал, чё вам там надо объяснять.

Ну то есть примерно такой же план, как и с экономическим паспортом, для которого деньги у нас заберут Зеленский с Гетманцевым сейчас, а отдавать по десять тыщ долларов каждому ребёнку будет кто-то другой, через двадцать лет, и это, конечно, не точно, но к тому времени Гетманцев будет лежать под ласковым солнцем на пляже Бора-Бора, и это будут не его проблемы.

Автор