Байден і путін почнуть переговори о 17:00 за Києвом

Початок онлайн-переговорів між президентами США і Росії очікується о 10:00 за Вашингтоном (о 17:00 за Києвом)

Про це йдеться в повідомленні Білого дому щодо графіка роботи президента Джо Байдена, який поширено у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«10.00 – Президент (Байден – ред.) матиме захищений відеозв’язок з президентом Росії Путіним», – зазначається в графіку.

Вказується, що американський лідер говоритиме з російським лідером із ситуативної кімнати (Situation Room) Білого дому. В ній зазвичай зосереджується в реальному часі вся інформація для президента від розвідувальних служб, військових, правоохоронних та інших органів та проводяться оперативні наради.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні переговорів між лідерами США й Росії офіційний Вашингтон узгодив позиції з Україною. Зокрема, відбулася розмова між державним секретарем США Ентоні Блінкеном і Президентом України Володимиром Зеленським. Крім того, глава Білого дому Джо Байден скоординував зусилля з лідерами Британії, Франції, Італії й Німеччини.

Джерело

 

Лідери п’яти держав зробили заяву на підтримку України

Керівники держав-учасниць формату “Квінт”, до якого входять Німеччина, США, Франція, Італія і Велика Британія, заявили про рішучу підтримку суверенітету України.

Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу за результатами перемовин 6 грудня, передає Укрінформ.

“П’ять глав держав і урядів поділилися своїм аналізом напруженості між Росією та Україною, висловили рішучість поважати суверенітет останньої та заявили про свою прихильність діяти для підтримки миру та безпеки в Європі. Усі вони нагадали про необхідність відновлення переговорів Росії з Україною в рамках так званої “нормандської» групи під егідою Франції та Німеччини”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація готує цілий комплекс ініціатив, спрямованих на стримування російської агресії.

Джерело

 

Автор