СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 06.12.2021

Турецька Республіка

4 грудня співробітники сил безпеки Туреччини знищили вибуховий пристрій у місті Сіірт, де проходив мітинг на підтримку президента Туреччини Раджепа Таїпа Ердогана.

Згідно з повідомленням Міністерства оборони Туреччини спецназ МО нейтралізував п’ятох  бойовиків сирійського крила терористичної організації  РКК,  які здійснили напад на зону операції «Джерело світу» на північному  сході  Сирії.

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

Керівництво сепаратистської «Армії визволення Оромо» оголосило про початок наступу на столицю Ефіопії Аддіс-Абебу.

Індія

На північному сході Індії у штаті Нагаленд під час військової операції було випадково вбито щонайменше 14 цивільних осіб, яких військові переплутали з бойовиками. Близько 10 мирних жителів та деякі співробітники сил безпеки дістали поранення. За даними поліції, армія організувала засідку на членів забороненої Націонал-соціалістичної ради Нагаленду, але помилково відкрила вогонь по пікапу, в якому  робочі з вугільної шахти поверталися додому.

Республіка Малі

Два вибухи сталися в неділю на території табору Багатопрофільної комплексної місії ООН зі стабілізації в Малі (МИНУСМА) на північному сході країни в місті Гао. За інформацією військових, було випущено чотири заряди, два з яких вибухнули на території табору.

Республіка Союз М’янма

П’ять  людей загинули внаслідок наїзду машини служби безпеки на натовп протестувальників у місті Янгону. Мінімум 15 учасників акції протесту було заарештовано.

Джерело