Петро Порошенко взяв участь у Київському Безпековому Форумі (фото, відео)

 

Порошенко закликав до об’єднання антипутінські сили в Україні

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко закликав до об’єднання усі антипутінські сили в Україні. Про це він сказав під час виступу на Київському Безпековому Форумі з нагоди 30-ліття відновленої Державності і Свободи. Порошенко наголосив – російська загроза вийшла на якісно новий і набагато небезпечніший рівень.

«Сьогодні, так само як міжнародної солідарності, Україна потребує і національної єдності», – наголошує Петро Порошенко.

«Але як би тривожно не було, як би нас, українців, не лякали, я хочу наголосити: нема жодних підстав для відчаю, для песимізму. Ми долали труднощі і в більш важкі часи, ми є оптимістами. І нас надихає здатність українців боронити свою землю, боронити свою державу і ключове – боронити свою свободу», – наголошує Порошенко.

«Нас надихає мужність наших воїнів протистояти зовнішньому ворогу. Нас надихає готовність творити справжню європейську, фантастичну державу Україну. Творення європейської України – це те, що нас всіх безумовно обʼєднує, незважаючи на, можливо, різні підходи. А також впевненість в тому, що Україна має вистояти і, подолавши виклики, стати могутньою, об’єднаною, демократичною, європейською державою», – говорить п’ятий Президент.

«Після Революції Гідності, яка до речі по-справжньому розпочалася 1 грудня 2013 року, коли мільйони українців вийшли на Майдани по всій Україні протестувати проти несправедливості, проти спроби влади забрати в них і в країни майбутнє, ми почали писати нову європейську сторінку нашої незалежності», – нагадав Порошенко.

«Її авторами стали кожен з нас, і наші союзники, і друзі по обидва боки Атлантики», – говорить лідер «ЄС».

Порошенко наголосив, що саме Путін є головним ворогом України.

«І ми як державники готові докласти всіх зусиль для зниження внутрішньополітичної напруги, щоб всі політичні сили всередині країни врешті-решт могли сконцентруватися на спільному плані протидій зовнішній агресії. Тому ми ще раз закликаємо владу до спільних дій заради вітчизни, до об’єднання зусиль, до міжнародних партнерів ми звертаємося щодо всебічної підтримки цієї боротьби», – резюмує лідер партії «Європейська Солідарність».

Джерело

 

Петро Порошенко: Путін розширює свої «червоні лінії» щодо членства України у ЄС і НАТО

Путін бачить розв’язкою своєї агресії проти України втрату нашою державою європейської та євроатлантичної перспективи. Про це під час виступу на Київському Безпековому Форумі з нагоди 30-ліття відновленої Державності і Свободи заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він наголосив – Путін підвищує ставки, а гібридна агресія Кремля виходить на новий рівень.

«Це не лише незаконна анексія Криму, а це вже нові реалії – аншлюс Білорусі, і відбувається він прямо зараз. І він підтверджує чіткий та усвідомлений курс Кремля на відновлення кордонів Росії в межах Російської імперії та сфер впливу в межах всього колишнього Радянського Союзу», – констатує Порошенко.

За його словами, якщо Україна зрозуміла цю небезпеку ще у 2014 році, то колективний Захід лише зараз починає її усвідомлювати.

«Путін підвищує ставки, створює атмосферу страху не тільки в Україні і не тільки у Східній Європі, а по всьому континенту і, можливо, по всьому світові. Він намагається підштовхнути Україну і наших партнерів до капітуляції. Це – осучаснена версія сумновідомої політики умиротворення агресора», – вважає п’ятий Президент.

За словами Порошенка, Путін відкрито та відверто демонструє свою зневагу, свою ненависть до демократичного світу та світового правопорядку, свідомо брязкає зброєю.

«Путін шантажує європейські країни газовою зброєю, і Україну, до речі, дуже успішно шантажує. Підриває західні демократичні інститути і отруює наші суспільства дезінформацією, пропагандою, фейками», – наголошує Порошенко.

«Тому для них свобода засобів масової інформації – це смертельна небезпека. Свобода висловлювати свою думку – це небезпека для авторитарного режиму», – переконаний лідер «ЄС».

«Не треба забувати, що загроза вторгнення є перманентною, і вона не припинялася із 2014 року, вона завжди висока. Загарбати Україну Путін планує не лише прямим військовим шляхом, оскільки в такому разі він точно зіткнеться з потужним опором української армії і міжнародним спротивом. Набагато дешевший варіант – отримати Україну через брутальний шантаж Заходу», – вважає Порошенко.

«Саме тому він так зараз дуже сильно шукає зустрічі з президентом Байденом, з європейськими лідерами. Руйнує позицію, яку ми сформували під час моєї каденції – «нічого про Україну без України». Сьогодні цей шлях зазнає великих ударів. Саме тому Путін інспірує натовпи біженців на кордонах Білорусі з ЄС. І до речі, наступний крок – на кордонах України і Білорусі», – прогнозує Петро Порошенко.

«Саме тому зараз Путін підвищує градус енергетичного тиску на Європу. Саме тому підписує указ про економічний аншлюс окупованої частини українського Донбасу», – говорить Порошенко.

«Путін бачить розв’язку саме в тому, щоб нам відмовили в членстві у ЄС і НАТО. Вже сьогодні він розширює кремлівські «червоні лінії»: якщо раніше йшлося про «Ні Україні в НАТО!», то сьогодні Путін замінив це на «Ні НАТО в Україні!», – констатує Порошенко.

«Цього точно не можна допустити. Українська авантюра Путіна – не лише про Україну, а про самі підвалини Вільного світу. Запобіжник цьому плану Путіна давно знайдений і випробуваний. Я про це казав з 2014 року – це міжнародна єдність і солідарність з Україною, і ще – успішна Україна», – вважає Порошенко.

«Це те, чого сьогодні дуже потребує Україна і дуже потребує світ. Це саме те, чого так боїться Путін. Адже згуртованість Заходу проти його мілітаризму і військових авантюр, підтримка України його жахають і зупиняють», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело

 

Петро Порошенко: Справжній державний переворот – це наступ на демократію, який розпочав Зеленський

Ознаками державного перевороту є намагання влади атакувати демократію в Україні. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час виступу на Київському Безпековому Форумі з нагоди 30-ліття відновленої Державності і Свободи. Порошенко застеріг: опозиція разом з потужним громадянським суспільством не дозволить узурпувати владу в Україні.

«Якщо не помиляюся, на сьогодні був анонсований так званий «державний переворот». Я хотів би вибачитися перед нашими закордонними партнерами за цей абсолютно дурний жарт Зеленського. Це – приклад брутальної безвідповідальності перед країною і перед світом», – сказав Порошенко.

«Але чи є загроза на сьогоднішній день українській демократії, українській державності? Чи є загроза європейському вибору? Є. Це – спроби Зеленського побудувати в Україні режим за лекалами Путіна і Лукашенка», – вважає п’ятий Президент.

Він зазначив, що Зеленський через сумнівні закони хоче поставити медіа під тотальний контроль влади.

«А під час феєричної прес-конференції Зеленський розкрив плани про перенесення на рік, а може на два парламентських виборів. Це яскраво свідчить про втрату надії Зеленського чесно перемогти на цих виборах. Бо в Конституції чітко зазначена дата – жовтень 2023 року, немає подвійного ніякого тлумачення, а йому хочеться пролонгувати перебування при владі своєї збанкрутілої команди», – констатує Порошенко.

«Як елемент путчу – плани Зеленського запровадити дистанційне голосування по інтернету російського зразка. Це та технологія, яка щойно стала одним з інструментів на виборах до Державної думи Російської Федерації. Інструмент Путіна. І оприлюднені сьогодні результати опитування громадської думки чітко показують – більшість українців, майже дві третини категорично проти такої новації. Але це не зупиняє Зеленського», – зауважує лідер «Євросолідарності».

«Третє – Офіс Президента хоче поставити під контроль Конституційний Суд. За відсутності вакансій вони призначив двох нових судів, «на сто відсотків своїх» і на сто відсотків незаконних для того, щоб проштампувати ті рішення по захопленню державної влади, які є в голові Зеленського. Щоб повернути, як Янукович, стару редакцію Конституції», – вважає Петро Порошенко.

«Є вагомі підстави вважати, що це і є плани Зеленського. І це – загроза реального повзучого перевороту. Я впевнений, що українська опозиція разом з потужним громадянським суспільством здатна зупинити цей сценарій, ми не раз вже це робили», – застеріг Петро Порошенко.

Джерело

Автор