ВМС України долучились до міжнародних маневрів у Чорному морі

Середній десантний корабель «Юрій Олефіренко» та патрульний катер «Слов’янськ» ВМС ЗС України долучились до міжнародних маневрів у Чорному морі. Про це інформує Мілітарний.

Наші кораблі провели тренування разом флотами Румунії, Туреччини та США.

Такі навчання підвищують регіональну морську безпеку та сприяють свободі судноплавства в міжнародних водах Чорноморського регіону.

Сьогодні флагман шостого флоту США USS Mount Whitney (LCC 20) разом із есмінцем USS Porter (DDG 78), судном комплексного забезпечення USNS John Lenthall (T-AO 189), фрегатом ВМС Румунії ROS Marasesti (F 111), фрегатом ВМС Туреччини TCG Yavuz ( 240) та середнім десантним кораблем ВМС України «Юрій Олефіренко» (L 401) та патрульного катеру «Слов’янськ» (P 190) під час виконання планових операцій у Чорному морі, – прокоментували у пресслужбі Шостого флоту оприлюднивши відповідне.

До акваторії Чорного моря американський ракетний есмінець USS Porter увійшов 30 жовтня.

Есмінець «Porter» (DDG 78) ВМФ США. 30 жовтня 2021. Фото: ЗМІ Туреччини

Це не перше відвідування регіону бойовим кораблем, він неодноразово заходив із візитами до Одеси та брав участь у спільних навчаннях з українськими ВМС.

Флагман Шостого флоту ВМФ США, штабний корабель USS Mount Whitney (LCC20), 1 листопада 2021 року взяв курс на Чорне море.

Штабний корабель 6-го флоту США USS Mount Whitney LCC20. Фото: ВМФ США

Через декілька діб командування Шостого флоту США повідомило, що корабель забезпечення USNS John Lenthall (T-AO-189) почав перехід до Чорного моря.

Окрім спільних маневрів американські кораблі відвідують іноземні порти, цього разу це були Стамбул у Туреччині, та Батумі у Грузії.

Джерело

Автор