Настав час діяти всім разом

Гліб Бабіч

Завтра, 12 листопада, об 11:00 відбудеться засідання Печерського суду по “справі Журавля”. За позовом батька загиблого розвідника-морпіха до особи, яка, на жаль, обіймає посаду Верховного головнокомандувача і Президента України – Володимира Зеленського.

Сергій Журавель звинувачує «найвпливовішого політика світу» в тому, що сааме його дії (і бездіяльність) спричинили смерть його сина Ярослава, якого не було евакуйовано з поля бою, і він стік кров’ю саме завдяки «особистому контролю» вищого чиновника країни.

Понад рік триває «судовий пінг-понг». Попри рішення Печерського суду, якого ми з вами досягли, і за яким ДБР зобов’язане внести справу до Єдиного Реєстру і розпочати процесуальні дії, цього не сталося. Апеляційний суд задовольнив «претензії» ДБР і відправив справу назад до Печерського суду. Хоча колишнє рішення не скасував, і воно мало бути виконане.

Ми давно не кликали вас на цей суд. Бо судді один за одним брали самовідведення. Чи то під тиском Офісу Президента, чи то зі страху, чи тому, що не хотіли входити в протистояння з першою особою країни. Або з усіх трьох причин.

Тож із усім цим протистоянням працювали адвокати. Проштовхували процес уперед і подавали скарги на дії (бездіяльність) ДБР та Генерального прокурора (розгляд скарг також гальмують через всі сили).

Але настав час діяти всім разом.

Завтра суд має відбутися по суті справи. І нам дуже потрібна ваша підтримка та присутність. Тому що, затягуючи судовий процес, влада домагається саме цього. Щоб суспільство забуло загиблого морського піхотинця та його товаришів. Щоб справу по-тихому можна було «спустити на гальмах». Щоби винні ніколи не понесли відповідальності.

Дивно, правда? Вони ж казали, що ні в чому не винні? То чому ж більше року вони всіма силами гальмують процес?

Ми доведемо справу до кінця. Завтра ми маємо показати, що ми не забуваємо і не кидаємо своїх. Ми всі пам’ятаємо і хочемо справедливості.

Ми чекаємо на вас завтра, 12 листопада, об 11:00 під Печерським Судом (вул. Володимирська 15). Батько Ярослава Журавля – Сергій Журавель. Його адвокати, які відкрито розкажуть про суть справи. Його побратими. Андрію Підлісному, який брав участь у всіх подіях і двічі намагався витягнути Журавля, теж є щось сказати. Там будемо ми, ГО “Res_Publica. Брати по Зброї”, які допомагають і допомагатимуть у всьому, що стосується справи і родини.
Там будуть усі, кому не байдуже.

Приходьте усі, хто зможе. У “цих” нічого не вийде.
Справедливість має перемогти.

Автор