Зради і перемоги тижня. 15 – 21 жовтня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко:

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 15 – 21 жовтня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌За оцінкою Мінекономіки, зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України за січень-серпень 2021 року становило 2,9%. Це у два рази менше, ніж падіння за аналогічний період минулого року (5,7%).

❌В Офісі президента зараз встановлюються обставини внесення до списку санкцій понад сто осіб, яких помилково зарахували до “злодіїв у законі”. У тому числі перевіряється, чи могли такі дії бути умисними.

❌В областях України впроваджено червону зону карантину. Першою до червоної зони потрапила Херсонська область. МОЗ повідомив про 538 нових смертельних випадків через коронавірус за минулу добу. Це найбільше смертей від початку пандемії. В Україні підтвердили 18 912 нових випадки коронавірусу. Найбільше нових заражень у Харківській, Одеській, Запорізькій областях. Смертність порівняно з минулим роком зросла на 16,2%. В Україні за минулі сім днів від коронавірусу померли 2 307 людей. Це на 22% більше ніж тижнем раніше.

❌Обсяг готівки з початку року зріс більш ніж на 30 млрд гривень. Найменше в готівковому обігу банкнот номіналом 1000 гривень – 78,4 млн шт. або 2,7% від загальної кількості банкнот в обігу.

❌Міністерство охорони здоров’я 11 жовтня почало проводити раптові перевірки працівників харчоблоків у закладах освіти на стафілокок. Наразі такі перевірки відбулися у 3002 закладах, а загалом вже обстежили 9117 людей. У 10% працівників знайшли стафілокок.

❌У III кварталі 2021 року ціни на житлову нерухомість в Україні у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли в середньому на 15,8%. Найбільше подорожчали двокімнатні квартири на вторинному ринку.

❌Тарифи комунального підприємства “Київтеплоенерго” для юросіб зросли майже на 80%. Рішення прийняла Київська міська державна адміністрація (КМДА).

👍ПЕРЕМОГА

✅Сєвєродонецький міський суд Луганської області постановив арештували бойовика так званої “ЛНР” Андрія Косяка. Його нещодавно затримали українські військові поблизу Золотого. Косяк брав активну участь у здійсненні збройного супротиву українським військовослужбовцям на Донбасі, зокрема, спостерігав за переміщенням підрозділів ЗСУ та передав інформацію іншим бойовикам.

✅Рада національної безпеки і оборони (РНБО) затвердила санкції проти російської компанії MERE. Останній в Україні супермаркет буде закритий.

✅В рамках рятувальної операції в Чорному морі, де через погіршення погодних умов зазнало лиха судно розмагнічування Військово-морських сил України А-811 “Балта”, судно було пришвартовано до причалу №30 Військової гавані Одеського порту. Зараз йому ніщо не загрожує.

✅Спеціалізована антикорупційна прокуратура в 4-те закрила справу “Роттердам+” через відсутність у ній складу злочину. Проте Нікопольський завод феросплавів і Запорізький феросплавний завод, які належать олігарху Ігорю Коломойському, подали апеляцію на рішення Вищого антикорупційного суду про законність закриття справи “Роттердам+”.

✅Краснопільський районний суд Сумської області засудив співробітника СБУ за напад на прикордонників до 5 років позбавлення волі умовно. Він також позбавлений офіцерського звання і права займати протягом 3 років посади в правоохоронних органах.

✅Україна запустила “Віртуальний музей російської агресії”. Він буде наповнюватися фактами про злочини РФ в окупованому Криму і на Донбасі.

✅Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що винуватцем збройного конфлікту на Донбасі є Росія. Він закликав РФ негайно зупинити війну на сході, а також засудив окупацію Кримського півострову.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.