СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 12.10.2021

Ісламська Республіка Афганістан 

12 жовтня в Досі відбудуться консультації між делегаціями Європейського Союзу і руху «Талібан».

Прем’єр-міністр Пакистану Імран Хан заявив, що США слід налагодити зв’язки з рухом «Талібан», інакше Афганістан може охопити хаос. На його думку, протистояння між Вашингтоном і талібами створить сприятливий ґрунт для діяльності терористів Ісламської держави. Прем’єр-міністр вважає, що «Талібан» єдиний, хто зможе вести боротьбу з ІДІЛ у регіоні.

Глава МЗС у тимчасовому уряді А. Х. Моттакі заявив, що «Талібан» бажає встановлення «збалансованих відносин з усіма країнами, а також хороших стосунків зі своїми сусідами».

Сирійська Арабська Республіка 

За минулу добу в Ідлібській зоні деескалації зафіксовано дев’ять обстрілів з боку позицій терористичного угруповання «Джебхат Ан-Нусра» (підрозділ «Аль-Каїди»), один сирійський військовослужбовець зазнав поранення.

У місті Афрін провінції Алеппо стався вибух замінованого автомобіля, є поранені.

Єменська Республіка

Влада провінції Мааріб закликала ООН врятувати 35 тис. цивільних осіб у районі Аль-Абдія, які перебувають у облозі повстанців проіранського руху «Ансаруллах».

У місті Сейюн провінції Хадрамаут загинули три офіцери МВС через вибух саморобного вибухового пристрою, закладеного в їхню машину.

Республіка Ірак

Співробітниками Іракської національної розвідувальної служби (INIS) затримано заступника раніше вбитого ватажка угруповання «Ісламська держава» Самі Джасіма.

Республіка Індія

П’ять військовослужбовців загинули під час бойового зіткнення з бойовиками в регіоні Кашмір.

Джерело