До України прибула безпекова допомога від США (фото, відео)

 

В рамках реалізації надання додаткової безпекової допомоги від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України в Україну прибули вантажі міжнародної технічної допомоги.

Окрім раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів медичне майно, озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження ще на  60 млн доларів. Вантажі надходять декількома партіями, одна з яких прибула сьогодні, 10 жовтня, до Міжнародного аеропорту “Бориспіль”.

Загалом, починаючи із 2014 року Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад 2 млрд доларів.

Надання додаткової безпекової допомоги від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України є черговим свідченням непорушного стратегічного партнерства між нашими державами.

Нагадаємо, що на початку вересня 2021 року було підписано Рамкову угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства між Міністерствами оборони України та США і Угоду між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про проєкти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки.

Джерело

 

Сьогодні Сполучені Штати з радістю вітали доставку Україні понад 190 000 фунтів (86 183 кг) бойового спорядження та засобів першої допомоги. Це частина 60-мільйонної додаткової допомоги у сфері безпеки, яку Президент Байден направив Україні в серпні цього року.

Допомога спрямована на вирішення проблеми з посиленою військовою присутністю Росії в Криму та вздовж кордонів України. Вона надійшла на додаток до понад 2,5 мільярда доларів США допомоги у сфері безпеки, яку США надали на підтримку українських збройних сил з 2014 року.

Ми продовжуємо допомагати Україні протистояти агресії Росії та припинити конфлікт на сході.

* * *

The United States was proud to welcome the delivery today of more than 190,000 pounds of ammunition and first aid supplies for Ukraine, part of up to $60 million in additional security assistance directed by President Biden to Ukraine in August.

This donation aims to address Russia’s heightened military presence in Crimea and along Ukraine’s borders and comes in addition to the more than $2.5 billion in security assistance the U.S. has given to support Ukraine’s forces since 2014.

We remain committed to helping Ukraine counter Russia’s aggression and bringing an end to the conflict in the east.

Джерело

 

Фото © Посольство США в Україні та Міноборони

Автор