У Туреччині затримали озброєних росіян (фото)

Групу озброєних росіян затримали у Туреччині. Про це інформує Мілітарний.

У Туреччині, за декількома адресами в містах Стамбулі та Анталії, затримали озброєних росіян під час успішної спільної спецоперації турецької поліції та розвідки країни, пише CNN Turk.

Озброєна група з 6 осіб з російськими паспортами підозрюється у шпигунстві та підготовці збройного нападу.

Вилучені речі під час затримання росіян у Туреччині. Фото: CNN TURK

У затриманих вилучили три пістолети, один з яких був оснащений глушником та лазерним прицілом, а також магазини для зброї та набої.

За даними турецьких силовиків, затримані готували збройний напад в Стамбулі та збирали конфіденційну інформацію з метою політичного або військового шпигунства.

Вилучені речі під час затримання росіян у Туреччині. Фото: CNN TURK

У грудні минулого року, двоє громадян Росії були затримані в Стамбулі при незаконній зйомці біля об’єктів турецького виробника БПЛА Baykar.

Співробітники турецької поліції затримали росіян недалеко від будівлі, в якій розташовується виробництво турецьких багатоцільових безпілотних літальних апаратів.

«Вони були затримані співробітниками поліції в той момент, коли вели зйомку. В ході перевірки з’ясувалося, що у них не було будь-якого дозволу на зйомку», – розповідло джерело в МЗС Туреччини.

Виробництво турецьких безпілотників. Фото від Baykar

У Росії затриманих назвали «журналістами» російського інформаційного ресурсу «НТВ».

Тоді в телекомпанії «НТВ» заявили, що затримані росіяни перестали виходити на зв’язок після того, як повідомили редакції про своє затримання поліцейськими в передмісті Стамбула.

Мету перебування росіян біля підприємства Baykar та відсутність у них акредитації в МЗС Росії та «НТВ» не уточнили.

Затримані росіяни Олексій Петрушко та Іван Малишкін

Джерело

Автор