Чи є дно моральної деградації у «нардепів низької якості»

Ірина Геращенко

Якась повна моральна деградація…

Голова комітету соціальної політики… Галина Третьякова написала в партійному чаті слуг слова радості щодо смерті колеги…, мовляв, «одним ворогом менше». А потім ще сказала…, що це свобода слова. Та сама Третьякова, яка вчора клеймила Разумкова, що давав слово опозиції та не вимикав мікрофон, коли критикують Зеленського.

Це просто шок.

Хочеться вибачитися перед родиною і близькими Антона Полякова, що таке взагалі можливе. Що таке відбувається в парламенті. Що тут зграя…

Керівники парламентських фракцій подають спільну заяву до регламентного комітету з вимогою відсторонити Третякову від 5 сесійних засідань і відправити її у відставку з посади голови комітету соцполітики.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Шлюбні ігри гіпопотамів тривають далі.

Нардеп Галина “неякісні діти” Третьякова смерть Антона Полякова в чаті “Слуг народу” прокоментувала: “ето мінус 1 враг”.

Про подію зразу стало відомо у “Майбахів” (Поляков входив до їхньої фракції). Палиця з трибуни попрохав служок дати оцінку діям Третякової.

Третякова у відповідь збурено звинуватила “майбахів” у зазіханні на свободу слова. Після чого хутко втекла з ВР.

Ви ж розумієте, високі стосунки. Приклад для відтворення.

Хто тільки їх таких туди навибирав?


Сергій Єсіпов

А насправді, все вони роблять, як ми і вангували.

Ну дійсно, так вийшло, що програма 20-30-50 так і не зробила з людей, рандомно набраних за оголошеннями в Кривому Розі, ані політиків, ані суспільних діячів.

Так вийшло, що цей «безумовний базовий дохід» зіграв з ними злий жарт. І все, що залишається «найвеличнішому лідеру», – підгрібати лайно за своїми міньйонами.

Хтось свій соціальний ліфт сприйняв, як можливість безкарно їздити бухим за кермом. І довелося натурально звільняти міністра МВС, щоб не втратити разом половину монобільшості.
Хтось скуповує квартири і тесли «на маму».

Ну і вислови, що вилазять з цих вельможних ротів, один кращий за інший.

От і зараз, чому б не порадіти смерті «колеги» на всю країну – «сдох Максим, да і хєр з ним». Його полтос за останнє голосування поділимо на всіх.

Високіє отношенія. А ми ще питаємо, хто там в кого міг стреляти, да?

Передбачувано, що вони почали жерти один одного. Бо той, хто по програмі на двадцять вочевидь ненавидить того, кому по п‘ятдесят. І це ще вони не почали натурально мочити один одного, щоб довести «нестримність реформ».

То ж підгнили твої дерев‘яні солдати, Володимире Олександровичу.
Строгай нових – скоро знадобляться.


Юрій Бірюков

В сухом остатке за неделю:

  • Pandora Papers показали, что Зеленский помогал Коломойскому отмывать украденные деньги вкладчиков ПриватБанка.
  • С грубыми нарушениями регламента уволили спикера Верховной Рада Разумкова.
  • Государственный Укрэксимбанк подозревают в выдаче кредитов бизнесу в ОРДЛО. Председатель правления банка звереет от вопроса журналиста и заставляет их удалить видео (безуспешно).
  • Бывший депутат партии Слуга народа Анна Скороход теряет сознание в Верховной Раде.
  • Бывший депутат партии Слуга народа Антон Поляков скоропостижно умирает при странных обстоятельствах.
  • Действующий депутат партии Слуга народа Галина Третьякова радуется смерти своего коллеги.

Густенько так, густенько.


Данило Чикін

Не разводите, ради бога, конспирологию!

Нардеп Поляков сам умер. От отравления алкоголем. Или от болезни сердца. Генпрокуратура пока не решила. Но главное – сам.

А у Гонтаревой дом сам сгорел. Бывает такое – самовозгорание домов. Не берите в голову.
А Чечетов сам выскочил из окошка. Видимо, стыдно стало старику. Или просто подумал – “чего это люди не летают, как птицы?”. И полетел.
А Кушнарёв погиб от несчастного случая на охоте. Охота – опасное место, знаете ли. Там всякое случается. Вот с ним и случилось. Не выдумывайте версии, уважайте чужое горе!
А Юрий Кравченко сам застрелился. Да, два раза. В голову. Так он же был генералом милиции, а такие погоны кто попало не получает! Только волевые и сильные духом.
И Вячеслав Черновол сам попал в ДТП. Да кто его стал бы убивать, с таким-то невысоким рейтингом? Головой подумайте! Обычный несчастный случай, не наводите напраслину.

Периодически бывают несчастья. Не только в Украине, а у ближайших соседей тоже.
То самолёт с президентом Польши под Смоленском сам рухнет.
То Анатолий Собчак в баню сходит неудачно.
То беглый разведчик Литвиненко сам где-то раздобудет полоний на свою голову (официальная версия, если помните, вообще была “пытался продать”).

И только параноики знай себе раздувают конспирологию. Не надо так. Иногда вещи происходят просто потому… что происходят.

Лучше верьте Владимиру Александровичу, смотрите “Вечерний Квартал” и положитесь во всём на наших правоохранителей. Монастырский и Венедиктова вас защитят!


Олена Кудренко

– Так, у кого есть идеи? Идеи у кого?! Жить-то хочется!..
– Ну, пить из запечатанной бутылки – было?
– Было. Ещё что?
– Яйца вареные на работу в Раду брать. В “шкарлупе”. Тогда никто не отравит!
– Было. Нужно дома всем кашу гречневую варить и с собой брать. Ну, там, в банках поллитровых. В коробочках. В буфет больше – ни ногой!
– Точно, в буфет ни ногой. И пирожки у бабы Веры за углом тоже не покупать. Вдруг наколотые!
– Бедная баба Вера. Мы ж ее без работы оставим…
– Переживет твоя баба Вера. Ты хочешь, чтобы тебя тоже отравили?!
– Никто не хочет. Значит, никакого буфета и никакой бабы Веры!
– А где тогда обедать?!
– В ресторан иди.
– К Кольке? А вдруг…
– Та да… А вдруг и Колька с ними заодно… Не, в Велюр тоже теперь ходить не стоит.
– А-а-а!!! А вдруг нас уже… Того… В Трускавце… Отрави-и-или?!
– Ты б уже окочурился, если бы тебя в Трускавце отравили. Срок давности прошел.
– Та не … Я ж тогда домой, эта… Со стола сгреб… Оно никому не надо было, там, это… Бифштексов недоеденных уйма… Вот!
– Значит, так и запишут тебе: ишемическая болезнь сердца.
– А-а-а!!!!!!

(Это скорее трагикомедия. Потому что вроде и беда, но…)


Дивлюся фільм “Колапс. Як українці зруйнували імперію зла” (див. посилання нижче – ред.) і проводжу дуже неприємні для нас паралелі. Раджу передивитися його саме зараз на тлі демонстративної руйнації парламентаризму та загадкової смерті Антона Полякова, через яку “слуги” кинулися обговорювати, як уникнути отруєння. Дуже показово.

1. В дні військового перевороту в СРСР Леонід Кравчук відмовився ввести в Україні надзвичайний стан на вимогу ГКЧП, пославшись на “наші закони”, на те, що ані він, ані уряд не мають право це робити, та те, що НС вводить Верховна Рада УРСР. На пряму погрозу від московського генерала КДБ, який був тоді в Києві, на таке собі “Даже так?”, Кравчук відповів: “Саме так, поки я голова Верховної Ради”. Тобто на початку Незалежності був закон та Верховна Рада як залізобетонний аргумент для парламентарів, щоб не сприяти встановленню диктатурі. Одразу ж згадується, як Зе-президент заявив, що йому заважає регламент, і всі “слуги” це сприйняли як належне, кинувшись скидати Разумкова.

2. Почувши новини про переворот, всі депутати Верховної Ради УРСР кинулися з відпусток до Києва. Прекрасно розуміючи, що захоплення військовими та КДБістами влади у Москві може швидко перерости у розстріли на стадіонах демократів і націоналістів. Особливо враховуючи, що всі війська, які розташовувалися в Україні, підпорядковувалися Москві. І одразу ж паралель. На раптову смерть свого колишнього однопартійця “слуги” відреагували переписками про воду в пляшках та яйця в шкарлупі. Тобто, сумніваючись у причинах смерті, вони перелякалися та почали “метушитися під клієнтом” замість того, щоб створювати ТСК та продемонструвати, що парламентаризм є гілкою, а не підстилкою влади.

Все це свідчить про те, яке значення для історії має якість людей, що опинилися у драматичних обставинах. Тридцять років пройшло. А який контраст.

У всьому, що відбувається і ще буде відбуватися, винні ті, хто вмиває руки замість того, щоб приймати рішення та захищати інституції, на які вони видерлися.

* * *

Документальний серіал «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла»:

Епізод перший. День страху

Чи могла у серпні 1991 року історія відвернути в бік від Незалежності?
У першому епізоді документального серіалу Суспільного «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» – про можливий сценарій силового розвитку ситуації у Києві у перший день ГКЧП: захоплення Верховної Ради військовим спецназом та масові арешти як лідерів опозиції, так і «суверен-комуністів». Як «день страху» виглядав з перспективи політиків, журналістів, українців у Києві, Вашингтоні та Москві.
Головні герої епізоду: Леонід Кравчук, Євген Марчук, Оксана Забужко, Юрій Щербак, Іван Заєць, Геннадій Бурбуліс, Євгеній Кисельов, Марта Дичок, Микола Вересень, Ярослав Кендзьор.

Епізод другий. Ніч гніву

Другий епізод документального серіалу Суспільного «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» побудований навколо конспірологічної теорії про те, що проголошення незалежності України є елементом сценарію спеціальних служб США.
Чи дають розсекречені документи КГБ та ЦРУ чітку відповідь щодо того, чи справді США прагнули розпаду СРСР? Чому саме 20 серпня 1991 року був днем «Д» для ГКЧП? Як саме в цей день депутати Верховної ради вперше підіймали питання проголошення Незалежності України? Та що відбувалося в Москві в ніч з 19 на 20 серпня?
Головні герої епізоду: Сергій Плохій, Артемій Троїцький, Роман Попадюк, Роберт і Надія Макконнелли, Катерина Ющенко, Володимир Філенко, Данута Куронь, Адам Міхнік, Марія Бурмака, Євген Марчук.

Епізод третій. Без ейфорії

Третій епізод документального серіалу Суспільного «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» оповідає про події 21 серпня 1991 року. Депутати з «Народної Ради» вимагають скликання позачергової сесії Верховної Ради. Кравчук вагається. ГКЧП тікає у Шереметьєво і там їх заарештовують.
Що зупинило штурм московського Білого Дому? Чи був Горбачов співпричетним до заколоту? У Москві – емоційний пік серпневих подій, у Києві – події лише починають розгортатися.
Головні герої епізоду: Іван Заєць, Володимир Філенко, Ярослав Кендзьор, Марія Бурмака, Артемій Троїцький, Євгеній Кисельов, Марта Дичок, Микола Вересень, Сергій Плохій, Геннадій Бурбуліс.

Епізод четвертий. Дефолт

Крах економіки СРСР стався вже в серпні 1991 року, під час путчу. Але знадобилося ще кілька місяців, щоб всі усвідомили цей факт. Історія про «Бермудський трикутник» радянської економіки, у вершинах якого знаходилися три речі: нафта, зерно і танки.
Що сталося з економікою «Країни Рад»? Коли та чому насправді відбувся економічний колапс СРСР – дивіться у четвертому епізоді документального серіалу Суспільного «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла».
Головні герої епізоду: Сергій Алексашенко, Віктор Пинзеник, Іван Заєць, Марта Дичок, Микола Вересень, Леонід Кравчук, Марія Бурмака, Артемій Троїцький, Євген Кисельов.

 

Малюнок: автор оригіналу Андрій Петренко, версія на злобу дня – Андрій Мішин.

Автор