Олігархічні телеканали та Суспільне хором показали піар-фільм Офісу президента

Ірина Геращенко

Як ви пам’ятаєте, 23 вересня Зеленський і слуги у ВР героїчно побороли олігархів. Ток-шоу на олігархічних каналах в цей день ледь не захлинулися від радощів: запросили суцільних слуг і разом кляли ненависну опозицію.
Але це ще не все. Наступного дня на всіх олігархічних телеканалах одночасно вийшов один піар-фільм про героїчну Банкову, яка створила чудовий-чудовий-чудовий День Незалежності. Фільм, до речі, без фінальних титрів і авторства.

Цікаво, якщо з’явиться, нарешті, фільм про вагнерівців, олігархічні телеканали також дружно і одночасно поставлять його в ефір? Сумніваюся.

Але вся ця мишина метушня навколо так званого деолігархічного закону і непідробна радість олігархічних телеканалів тільки підкреслюють, який це дешевий розводняк тих, хто в 19-му вже повірив в простого вчителя Голобородька.

Але особливо тривожний сигнал, що цей рекламний продукт, в якому немає другої точки зору, зокрема, про брехню навколо Параду, де йшла виключено техніка часів Порошенка, про брехню навколо обіцяних безплатних концертів Бочеллі та на Олімпійському, які перетворилися в тусовки для слуг, показали не тільки олігархічні телеканали, але й Суспільне. Невже, як в часи Януковича, мовник, що отримує бюджетне фінансування, перетвориться в обслугу Банкової, як вже перетворився телеканал ДОМ.

* * *

Днями на всіх олігархічних телеканалах країни вийшов піар-фільм без кінцевих титрів виробництва Банкової про героїчну, чудову, прекрасну, геніальну роботу Офісу Зеленського по організації найкращого, найвеселішого, найкрасивішого, найдорожчого Дня Незалежності.

В рекламному фільмі, до речі, не було згадки, що з бюджету на організацію заходів до Дня Незалежності виділено більше 5 млрд грн, які розпилено вже традиційно без тендерів. Але це ще не все.

Зеленський запросив українців на «найкращі концерти». Та виявилося, всі заходи, на які пішли бюджетні кошти, були закритими, тільки для слуг. Щоб потрапити на Олімпійський і на концерт Бочеллі, потрібно було внести благодійний внесок начебто на створення музею художника Марчука. Фотографії з цих заходів рясніли обличчями депутатів, міністрів, ОП. Народу там не було, тільки слуги .

Ми спрямували до КМ, ОП і керівництва слуг запити: які ж благодійні внески зробили ці прекрасні добродії, включно з Зеленським, і скільки коштів зібрали на музей Марчука. Так ось, ніхто не взяв на себе відповідальність за організацію концерту Бочеллі, не зрозуміло, хто ж його запросив. Всі морозяться щодо зібраних коштів 🙂 . Ніхто так і не відповів на просте запитання: а яким був ваш благодійний внесок?

Цікаво, чи розкажуть про це всі олігархічні канали і Суспільне разом з ними, які показали піар-фільм Банкової про найгеніальніше свято сучасності.

(кликабельно, документи відкриються в новому вікні)


Детектор медіа: Як у старі часи. Центральні канали хором показали піар-фільм Офісу президента

Центральні телеканали показали анонімний піар-фільм, розісланий Офісом президента. Суть фільму зводиться до того, що головними творцями дивовижного свята тридцятиріччя Незалежності були голова Офісу президента Андрій Єрмак і його заступник Кирило Тимошенко. Володимир Зеленський у фільмі — на других ролях. Це так нагадує старі часи, що навіть трохи боляче — що, невже за двадцять років ми знову прийшли до цього? А особливо тривожно через те, що серед семи каналів, які погодилися на цю піар-акцію, — суспільний «UA: Перший».

Автор