Зради і перемоги тижня. 10 – 23 вересня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 10 – 23 вересня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Кошти на субсидії закінчуються. Уряд попросив у парламенту ще 12 млрд гривень.

❌На засідання парламентської ТСК, яка розслідує обставини зриву спецоперації по затриманню бойовиків з ПВК “Вагнера”, не допустили представників “Європейської солідарності” попри те, що вони мають допуск до державної таємниці.

❌Україна перейшла в “жовту” зону карантину. В Україні зростає кількість дітей заражених коронавірусом. Частка хворих на COVID дітей перевищила 10% вперше за весь час статистики.

❌Міністерство оборони України заборгувало військовослужбовцям виплати грошового забезпечення та інших видів грошової допомоги. Загальна сума боргу – 1 млрд 465,8 млн гривень.

❌Під Києвом біля села Лісники невідомі обстріляли машину першого помічника президента Сергія Шефіра. Поранення отримав його водій.

❌Дарницький районний суд Києва звільнив від відповідальності “антимайданівця” Гната Кромського на прізвисько “Топаз”. Справу закрили через закінчення строків давності.

❌Протягом ІІ кварталу 2021 року валовий зовнішній борг України зріс на 2,2 млрд доларів до 125,3 млрд доларів.

👍ПЕРЕМОГА

✅Рада заборонила сексизм у рекламі.

✅Збройні Сили України взяли на озброєння модернізовану реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) “Верба”. Також в українську армію надійшла нова радіолокаційна станція “Фенікс”.

✅Православна церква України запустила власний застосунок для смартфонів під назвою “Моя Церква”. Він вже доступний для завантаження.

✅У Дніпрі та на Харківщині співробітники СБУ ліквідували ботоферму, яка поширювала інформацію, що дискредитувала українську владу. Також її задачею було зірвати національну програму вакцинації від COVID-19.

✅Державна служба статистики поліпшила з 5,4% до 5,7% оцінку зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України у II кварталі 2021 року в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Зростання зафіксовано на тлі обвалу минулого року (на 11,2%). Серед іншого, виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-серпні 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросло на 8,4%. Зростання в головній експортній галузі спостерігається другий місяць поспіль після падіння з початку 2020 року.

✅Високий суд Лондона відмовив шести компаніям Ігоря Суркіса в позові проти екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої і п’ятого президента Петра Порошенка щодо націоналізації Приватбанку. Позов був на суму понад 350 млн млн доларів.

✅Дарницький районний суд Києва засудив до 8 років в’язниці організатора тітушок Юрія Крисіна за викрадення і тортури активістів Євромайдану. Раніше він був засуджений до 5 років за співучасть у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор