Найвпливовіший політик всесвіту зустрівся з американським бізнесом і «потенційними інвесторами»

Гліб Бабіч

Кажуть, пропозицію їм робив парубок.

Навіть добре, що у вільному доступі немає цієї епохальної промови. Коли найвеличніший починає, еее…, плести…, еее…, мережива незв’язаних слів із питань, в яких не розбирається геть (тобто майже завжди), – це соромно. Особливо, коли це все транслюється на “зовнішній ринок”.

Офіційний сайт цитує “круту пропозицію” так:

“Запрошую вас стати частиною процесу трансформації України. Дуже розраховуємо на підтримку партнерів, насамперед США, що дасть змогу нам здійснити трансформацію у короткі терміни. Закликаю вас долучитися до реалізації цього плану”.

Йой.

Коли “заманюють” інвесторів, їм зазвичай пропонують заробити. Ну і гарантії нормального ведення бізнесу. І “спокій для грошей”. Такі кумедні дрібниці як прозорі правила гри, закон, справедливий суд та викладені на стіл карти з реальною (але привабливою) економічною ситуацією.

А тут -“дайте нам грошей на трансформацію!”. А як бонус – участь в цій епохальної вакханалії. В трансформації.
З огляду на кількість грошей (в тому числі зовнішніх), які чинна влада успішно “трансформувала”, пропозиція буде мати у найбільш прагматичного бізнесу в світі шалений успіх.

Трансформація – це круто!

Нас могли захопити інопланетяни. Або хоча б трансформери. І це було б наповнено сенсом і реальністю. Але нас захопили трансформатори…

Автор