СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 22.09.2021

Федеративна Республіка Німеччина

У Баварії спецпідрозділом поліції затримано чоловіка, який захопив пасажирський автобус з трьома заручниками. Перемовини тривали близько  чотирьох годин, ніхто не постраждав. Мотиви нападника, 30-річного громадянина Сербії, з’ясовуються.

Ісламська Республіка Афганістан

Директор ФБР Кристофер Рей на слуханнях у Палаті представників Конгресу США заявив:  ФБР стурбоване тим, що після виходу американців Афганістан може стати притулком для терористів. ФБР також не виключає можливість більш активної діяльності на території Афганістану угруповань “Ісламська держава” і “Аль-Каїда”, а також створення умов для здійснення терористичних нападів з території цієї країни на інші держави регіону. На слуханнях  також виступив директор Національного контртерористичного центру Кристин Абізад, який заявив, що загроза з Афганістану залишається  головним пріоритетом, спецслужби уважно стежать за ситуацією в цій країні, зокрема на предмет зміцнення угруповань “Ісламська держава”  та “Аль-Каїда”.

Глава тимчасового уряду Афганістану мулла Мохаммад Хасан Ахунд провів у Кабулі зустріч із представниками Росії, Китаю та Пакистану. Під час зустрічі Міністр закордонних справ Пакистану Ш. М. Куреши зазначив, що для отримання політичної і фінансової підтримки від міжнародної спільноти таліби повинні відгукнутися на його вимоги.

Таліби звернулися до ООН з наміром виступити на Генасамблеї. “Талібан” направив до ООН кандидатуру на посаду постпреда в цій організації. Запит талібів щодо кандидатури постпреда в ООН спрямований до акредитаційного комітету.

Республіка Судан

Уряд Судану заявив про спробу військового державного перевороту в країні. За цим стоять військовослужбовці бронетанкового корпусу. Повідомляється про затримання майже 40 військових.

Джерело