Гордон активно просуває проросійські наративи

Гордон давно використовується командою Зеленського для запуску «меседжів», які потім розганяються ботами. «Порошенко і Медведчук – однакове зло, вони розривають Україну», «У Порошенка договорняки з Путіним» – подібна російська «клюква» починалася з Гордона.

Потім Гордон умудрився звинуватити П. Порошенка у домовленостях здати Маріуполь, навіть не перевіривши, що битва за Маріуполь була далеко до того, як П.Порошенко був обраний Президентом України. Сьогодні йому доводиться відповідати в суді, тому Гордон заповнює інформпростір новими «меседжами», взятими з старих фейків.

Зокрема, давно спростованих фейків, поширених Руставі-2 у 2018 році. До речі, гендиректор Руставі-2 був внесений у базу «Миротворець» за «участь в проведенні інформаційно-психологічних операцій, спрямованих на підрив державних інститутів влади України».

Насправді, Гордон – це звичайний ефірний персонаж, який зробив собі ім’я на «жовтому» виданні «Бульвар», на рекламі шарлатанів, ворожок і сам рекламував «Золоту піраміду Ю-Шинсе», а також на популяризації артистів радянського минулого, більшість яких виступила за окупацію українських територій (Кобзон, Задорнов, Розенбаум).

Останнє фото на стадіоні, де у віп-ложі Гордон з Коломойським, Суркісам і членами ОПЗЖ – пояснює все, що треба знати про Гордона.

Гордон як джерело – завжди дуже сумнівне. Саме Гордон говорив, що чемпіонат світу з футболу 2018 року в Москві не відбудеться, «його відберуть», посилаючись на «його джерела в іноземній розвідці». Потім він стверджував, що «Північний потік-2» не добудують. Потім він анонсував на 15 березня 2021 року «страшну історичну подію» для України (пізніше стало відомо, що йдеться про фільм щодо «вагнерівців»), але також пролетів з «прогнозом». Саме Гордон підтакував некомпетентним заявам Зеленського про вирішення проблеми з Росією, зійшовшись «посередині».

Але головне навіть не це: Гордон – один з тих, хто всі проукраїнські ініціативи подає у руслі російської пропаганди.

Гордон про Томос Україні (серпень 2018 року, ефір 112 каналу):

«Вся эта история, затеянная с томосом, – большая ошибка. Я с уважением отношусь к патриарху Филарету, но его слова, что в случае предоставления томоса об автокефалии Украинской православной церкви будут забирать собственность УПЦ Московского патриархата, в том числе Лавры, – это мина замедленного действия, большая ошибка… Как только начнется передел церковной собственности, может начаться полномасштабная гражданская война».

«Я хочу сказать нашей власти: не лезьте в церковные дела, забудьте о них! Пусть варятся там сами в собственном соку. Церковь по Конституции отделена от государства, надо это помнить».

Гордон про впровадження української мови у сферу обслуговування (січень 2020 року, ефір каналу Україна24):

«Я считаю, что этот шаг разъединяет, он способствует тому, что от Украины могут остаться клочки. Я думаю, вы знаете, хорошо во Львове, Тернополе исключительно на украинском языке разговаривать. Я думаю, что в Киеве очень многие знают украинский язык, и для них не проблема разговаривать на украинском, если они что-то продают… А что делать с Одессой, а что делать с Харьковом? Гнуть их через пень-колоду?.. Ну зачем лезть на рожон — люди в Одессе привыкли торговать по-русски, ну что теперь требовать от них по-украински? А они не хотят. Не потому, что не любят украинский язык, а потому, что не хотят насилия над собой».

Джерело

Фото © Дмитро Ларін / УП

Автор