СБУ отримала вказівку сфальсифікувати проти Порошенка справу за фактом викрадення Чауса

Влада готує чергову провокацію проти Петра Порошенка – про це у Facebook повідомив депутат Київради, генерал-лейтенант СБУ Віктор Кононенко.

«За моєю інформацією, з цією метою Служба безпеки України отримала вказівку фальсифікувати кримінальне провадження, відкрите за фактом викрадення екс-судді Миколи Чауса. Того самого Чауса, якого, за даними ЗМІ і молдовської сторони, викрали в Молдові співробітники вітчизняного ГУР. Того самого Чауса, якого СБУ «відбило» у НАБУ, а потім генпрокурор Венедиктова, всупереч кримінальному процесу, посилаючись на значний суспільний резонанс, «закріпила» за Службою безпеки власним рішенням», – нагадав депутат Київради.

«Як уже загальновідомо, Чаус не дає жодних «викривальних» свідчень, заради яких його по суті і викрадали. Тому «ліпити» вирішили самі. Так, саме «ліпити», а не розслідувати. Нагадую, що кримінальне провадження відкрите за фактом викрадення екс-судді в Молдові та незаконного потрапляння його в Україну. Незважаючи на те, що молдовська сторона встановила всі обставини злочину і навіть застосувала каральні заходи стосовно власних громадян, залучених до операції українського ГУР, розслідувати це питання ніхто не збирається», – констатує Кононенко.

«Владі потрібно врятувати підлеглих Буданова, який по суті лишився чи не єдиним безвідмовним виконавцем замовлень Банкової. Тому вирішили перетворити провадження на черговий хайп. У НАБУ витребували матеріали, що стосуються епізоду втечі Чауса з України в 2016 році, і планують «втюхати» суспільству, що реальне викрадення екс-судді було здійснене оточенням п’ятого Президента саме тоді, а в 2021 «викрадений сам втік з полону» та повернувся на Батьківщину», – зазначає Кононенко.

«Для переконливості – всі необхідні атрибути: допити оточення Петра Олексійовича, обшуки, інформаційні вкиди, тобто все те, що Банкова добре навчилася робити за останні роки. У цій ситуації радує єдине – влада боїться і розуміє, що продовжує втрачати позиції. Звідси безглуздість, жорсткість і беззаконність її вказівок. Якби в її розпорядженні був хоча б один реальний матеріал щодо зловживань Порошенка, вона давно вже б його використала. Тому пройдемо і цей епізод, який стане ще одним фактичним доказом зловживань «зеленої влади» і за який, як і за всі інші порушення Закону, їй вже невдовзі доведеться відповідати», – резюмує Віктор Кононенко.

Джерело