Скажи страху НІ!

Володимир Ар’єв

Страх повертається. Той самий, з гнилим смородом авторитаризму.

Наче сильні й донедавна незалежні люди знову починають боятись: хтось втратити роботу, хтось втратити можливості, хтось бізнес, а хтось отримати сфальсифіковану кримінальну справу. Наслідки Революції Гідності забуваються разом з гідністю, а країна знову починає чути запах липкого страху. Поки тільки запах, але активні громадяни, яких не вдалось налякати, все частіше в судах і на допитах.

Якщо ми дамо будь-якому авторитаризму волю розгорнутись, потім станемо частиною русского міра з усіма зрозумілими наслідками. Навіть якщо влада продаватиме авторитаризм у вишиванці. Це не національний, а цивілізаційний вибір, все інше справа техніки і часу. А коли Україну знову не розрізнятимуть з Росією, поступове поглинання завершиться. Разом з Україною. Ми ж не можемо цього допустити, правда?

Страх має зникнути у зародку. Боятись повинні не громадяни, які відстояли країну у 2014, а ті, хто обманом захопив владу і косить під клоунів з 2019-ого. Ми повинні пам‘ятати, що незворотності немає, бо вони вже над цим працюють.

 

Постер © Олександр Грехов

Автор