У Києві стартували зйомки нової воєнної драми Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21» (фото, відео)

У Києві стартували зйомки нової воєнної драми Ахтема Сеітаблаєва Мирний-21 / Myrnyi-21. Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Це історія луганського прикордонного загону, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби безрезультатно намагалися змусити зрадити свою країну. Фільм заснований на реальних подіях, які розгорнулися на Сході України у червні 2014 року.

Перші сцени були відзняті в Михайлівському соборі в центрі Києва. Там же, на Михайлівській площі, режисер та продюсер стрічки Ахтем Сеітаблаєв (Akhtem Shevket Oglu Seit-Abla) розбив тарілку на честь першого знімального дня.

“Мирний-21” зібрав потужний акторський склад, більшість з акторів вже працювали з режисером у його попередніх стрічках. У фільмі зіграють: Заслужений артист України Віктор Жданов та Роман Ясіновський (“Кіборги”), Заслужений артист України Андрій Самінін, Андрій Мостренко, Олексій Тритенко (“Хайтарма”), Лорена Колібабчук та Максим Девізоров (“Номери”). Також у стрічці з’являться: зірка воєнних драм “Черкаси”, “Крути 1918”, “Іловайськ 2014. Батальйон Донбас” Євген Ламах, Павло Лі (“Штольня”, “Тіні незабутих предків”, “SelfieParty”), Народна артистка України Лариса Руснак, Сергій Фролов, Марія Штофа та Зоя Власенко.

Перед акторами стоїть непросте завдання відтворити на екрані персонажів, які засновані на біографіях реальних людей.

Зйомки пройдуть у Києві та у військовій частині міста Васильків Київської області (Об’єднаний навчальний центр Повітряних Сил).

Прем’єра фільму запланована на квітень 2022 року.

Джерело

 

 

ЛІГА.Life: Один день на знімальному майданчику | Вони не зрадили. Усе, що відомо про новий фільм Сеітаблаєва “Мирний-21”

LIGA.Life вдалося побувати на знімальному майданчику та дізнатися першими, що там відбувається.

Автор