Істерика Офісу президента, або Справжня місія ТСК Безуглої (відео)

 

Олександр Погребиський

Сьогодні в будівлі комітетів ВРУ, де проходило засідання ТСК імені Зеленського та ОПЗЖ, на якому мали розглядати питання Вагнергейту, після того, як активісти в онлайн режимі запитали голову ТСК Мар‘яну Безуглу:
Чи будуть викликати на ТСК Зеленського?.. в будівлі, де засідала ТСК, відключили wi-fi та мобільний інтернет ( LTE ).

Слуги бояться простих запитань…

 


«Європейська Солідарність»

Представниця «Слуги народу» Мар’яна Безугла поширила відверту брехню.

Саме п’ятий Президент України Петро Порошенко санкціонував початок спецоперації проти так званої ПВК Вагнера. Так само, як саме президент Зеленський завалив її фінал, перекресливши ризиковану високофахову роботу українських спецслужб.

Володимир Зеленський визнав, що попередив Лукашенка. Невже це не підстава, щоб допитати його?

ПсевдоТСК винятково з вірних «Слуг», у роботі якої сьогодні не брала участі жодна інша фракція чи депутатська група, має одну мету – прикрити і захистити зрадників в Офісі Президента.

Тому «Європейська Солідарність» не брала і не братиме участі в їхній виставі. Ми вимагаємо голосування повноважної ТСК за участі усіх політичних сил парламенту, за винятком проросійської ОПЗЖ.

ТСК – це інструмент опозиції. Влада мала би розслідувати зрив спецоперації силами правоохоронних органів, насамперед СБУ.

Петро Порошенко готовий дати покази СБУ, але вона за 13 місяців не провела жодної слідчої дії з розслідування злочину. Це означає, що Служба замість того, щоб встановити істину і захистити державу, ховає кінці в воду і покриває злочинців.

Не вийде. Надто багато слідів і свідків. І злочин – без терміну давності.

* * *

Створена «Слугами народу» та ОПЗЖ парламентська ТСК, яка начебто розслідує обставини зриву спецоперації по затриманню бойовиків з ПВК Вагнера, мала б викликати і заслухати президента Володимира Зеленського і керівника Офісу Зеленського Андрія Єрмака. Про це журналістам заявили народні депутати України з фракції «Європейська Солідарність».

«Є підстави вважати, що під час наради у Зеленського, на якій був присутній і Єрмак, відбувся злив цієї інформації – це, звичайно, величезний удар. Не тільки по українських розвідниках, а й по всьому сектору безпеки нашої держави. Ми вважаємо, що на комісію мають бути запрошені не тільки учасники тієї операції, а й також запрошений Єрмак, який має дати відповідь – була чи не була така розмова в кабінеті президента? Була чи не була після того телефонна розмова з російською стороною? Чи з білоруською стороною стосовно інформації про цю спецоперацію? Це і є завдання парламентської тимчасової слідчої комісії, яка повинна мати найбільший рівень довіри. Але, на жаль, сьогодні ми побачили закритість і небажання об’єктивного розслідування», – наголошує народний депутат, Голова Верховної ради 8-го скликання Андрій Парубій.

Герой України, генерал-лейтенант, народний депутат Михайло Забродський також зауважив, що комісія не викликає на засідання ТСК для пояснень Володимира Зеленського.

«Дивний ентузіазм окремих членів комісії запросити на засідання п’ятого президента Петра Порошенка і не запросити шостого президента Володимира Зеленського, який причетний і точно має бути в курсі того, як розвивалися події минулого літа», – вважає Забродський.

Андрій Парубій повідомив, що сьогодні на закрите засідання провладної ТСК прийшли лише депутати з фракції Зеленського, а представників інших фракцій на комісію не допустили попри те, що вони мають допуск до державної таємниці.

«Сьогодні частина народних депутатів від демократичної опозиції, це депутати від «Європейської Солідарності» – я, Михайло Забродський, Микола Величкович, Михайло Бондар, а також від «Голосу» Сергій Рахманін і Роман Костенко прийшли на комісію для того, щоб запропонувати заслухати безпосередніх учасників цієї військової операції, яка власне сьогодні й мала розглядатися на ТСК», – повідомив Парубій.

«Ми як народні депутата всі маємо доступ до державної таємниці, до секретних матеріалів. Була проведена перевірка і було підтверджено, що ми маємо повний доступ до закритої інформації. І коли це питання було поставлено на голосування, на велике здивування, комісія проголосувала, що ми не можемо брати участь у її засіданні, не можемо бути присутніми під час розгляду питань відання комісії», – зазначив Парубій.

«Це ще раз засвідчило, що насправді ця ТСК була створена не для того, щоб розслідувати тих, хто вчинив державний злочин, здавши українських розвідників, а для того, щоб просто відбілити можливих учасників злиття цієї операції», – переконаний Андрій Парубій.

«З самого початку ми вимагали, щоб була створена ТСК по конкретній операції, яка стала резонансною не тільки для України, а і для всього світу. І останні дослідження, в тому числі і журналістські, продемонстрували, що, як мінімум, розвідка США була в курсі цієї операції. Ми були переконані з самого початку, що має бути комісія, яка буде розглядати конкретно цей епізод. Бо важко собі уявити, яка деморалізація для українських розвідників, військових і солдатів, коли виникає підозра, що інформація про секретну операцію може витекти з кабінету Головнокомандувача цієї країни. Тому суспільство потребує відповідей. Наші партнери потребують відповідей. На жаль, ця наша пропозиція навіть не була поставлена на голосування», – нагадав Андрій Парубій.

* * *

Так звана ТСК від «Слуг народу» та ОПЗЖ намагається вигородити Зеленського і Офіс президента і вивести з-під статті про державну зраду. Про це заявив журналістам народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Величкович. Він наголосив, що голова ТСК Безугла оприлюднила висновки комісії ще до того, як свідчення дали офіцери розвідки, які безпосередньо брали участь в операції щодо «вагнерівців».

«Безугла і ТСК зі «Слуг» намагаються вигородити Зеленського та тих, хто був в нього на тій нараді, коли розглядалося питання по операції з «вагнерівцями». Для нас незрозуміло, чому не викликають на засідання ТСК Єрмака, а також тих, хто були присутні під час цього засідання. Коли сьогодні Безугла давала брифінг, вона вже оприлюднила певні висновки комісії, в той самий час як офіцери, які сьогодні прийшли на засідання, готові були давати свідчення «ТСК» по операції, саме офіцери, які були причетні до цієї операції, – їх ще не заслухали. А Безугла вже дала свої висновки і своє бачення», – дивується Величкович.

«Сьогоднішнє засідання – це операція по відмиванню Офісу президента, витягування з-під статті про державну зраду», – переконаний Микола Величкович.

«Якщо говорити про матеріали, які опублікував CNN, то автор цих матеріалів їздив із Зеленським на передову. Його Офіс президента вихваляв як професійного журналіста. Якщо чиновники на Банковій не знають, хто цей автор, то вони б мали поцікавитись стандартами, які має CNN. Вони поки не перевірять інформацію з кількох джерел, матеріали не публікують. Це не телеграм-канали Банкової, в цьому різниця», – наголошує народний депутат.

«Те, що ми почули, це приниження наших спецслужб. Це плювок нашим військовим, нашим хлопцям, які служать Україні і проводять такі унікальні спецоперації», – обурюється Величкович.

Депутат наголосив, що має бути створена окрема ТСК по «вагнерівцям», а сьогоднішня версія від «слуг» не тримається купи.

«Це просто істерика Офісу президента, який боїться розслідування і боїться цього матеріалу», – резюмує Микола Величкович.


Антон Швец

Я горю навіть не з формулювань, я горю з того, що всім піхуй.

«Безпосередньо санкціонованої спецоперації щодо примусової посадки турецького літака з “вагнерівцями” в Україні не було. Але був спеціальний розвідувальний захід, що проводився в рамках постійної роботи Головного управління розвідки», – Голова ТСК ВР з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів держвлади та інших осіб проти суверенітету України Мар’яна Безугла (фракція “Слуга народу”).

Так багато чого можна розповісти, як наші депутати розслідувачі доповідають…

  • Як такої російської окупації безпосередньо не було, було необмежене розміщення обмеженого військового контингенту на території України.
  • Зухвалого зґвалтування з боку звинуваченого безпосередньо не було, він просто йшов, спотикнувся та випадково встромив в дівчину свій прутень.
  • Умисного вбивства безпосередньо не було, було випадкове передозування потерпілого свинцем, яке призвело до смерті.
  • Санкціонованого порушення прав громадян безпосередньо не було, просто державний службовець вимушено віддав наказ розігнати мітинг, а правоохоронці не мали чим це зробити окрім табельної зброї.
  • Санкціонованого пограбування громадян безпосередньо не було, ми просто злупили зі всіх 5% додаткового податку…

Мені зрозуміло, ким потрібно бути, щоб в таке повірити.
Але ким треба бути, щоб таке ПІДПИСАТИ?

Як я горю, як я горю…


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Це дивовижно. ТСК Безуглої, яку з незрозумілого переляку назвали “ТСК по вагнерівцям” (вона такою й близько не є), не допустила на своє засідання депутатів від опозиції. Не тільки від ЄвроСолідарності, а й від “Голосу”. Зате – допустила нардепів від ОПЗЖ. Засідання ТСК Безуглої пройшло у режимі міжпартійного засідання “Слуга народу” – ОПЗЖ.

Які результати оприлюднить така ТСК, гадаю, очевидно.

Мені от просто цікаво, у “Слузі народу” нікому на думку не спадало, що такими викрутасами вони підозр створюють більше, ніж оприлюднення деталей історії по “вагнерівцям”? ТСК по вагнерівцям не створена досі. В постанові про створення ТСК Безуглої чітко зазначені напрямки розслідувань: плівки Деркача (через які сам Деркач уже під санкціями США), Керченська протока (щирий привіт Британському флоту) і обставини здобуття Томосу (а це вже взагалі ні в які ворота). Де там “вагнерівці”? Агов?

ТСК не створена. Передачу CNN радник Єрмака Подоляк прокоментував так, ніби американський журналіст (який супроводжував Зеленського на Донбас) співпрацює з ФСБ. І от – це.

Я вже не знаю, які результати мусить оприлюднити Безугла, аби вони не викликали сміху. Мабуть, найбільш розумним для неї було б визнати, що їхня ТСК “вагнерівцями” власне не займається. Та боюся, що в “Слузі народу” всього цього просто не розуміють.


Валерій Прозапас

” – В чому різниця спецоперації і спецзаходу?
– Спеціальний захід і спеціальна операція, спецоперація, це фактично, це стосується дій правоохоронних органів, якщо проводиться на території іншої держави, це розвідувальний захід, спеціальний захід, тут є великі нюанси, і вони, наприклад, розвідники не можуть брати участь безпосередньо, організовувати ті чи інші операції правоохоронного характеру. Тобто вони наразі, й, до речі, відповідно до нового закону про розвідку, не являються правоохоронним органом, вони є спецслужба, і, відповідно до реформи СБУ, ті теж будуть змінені їхній характер дій на спецслужбу” ©
………………

Перекладаю: “Ми злили інформацію Путіну, а тепер насремо вам на голову”.

Вони мені не влада.


Олексій Петров

Как заявила Марьяна Безуглая, не было никакой спецоперации. А было… спецмероприятие. Тут поле для фантазии немерянное.

– Аллё, это сепаратист Сидоров Сидор Сидорович?
– Да! А кто звонит?
– Это СБУ! У нас сегодня спецмероприятие. Выманиваем сепаратистов на подконтрольную территорию. Если воспользуетесь спецпредложением и приедете в течении двух дней, получите бесплатно рулон специальной туалетной бумаги.
– Да? Я подумаю…
– Привозите двух друзей и к одному рулону получите сразу два… Спецпредложение ограничено…

Помните, как появились евроремонты, еврозаборы, евроокна? Лепи приставку евро к чему хочешь, и сразу всё заиграет другими красками.

* * *

А вот если серьезно, то совсем не до смеха, юмора или же стёба… Если серьёзно, то становится даже немного… страшно, что ли!

Главой парламентской ТСК, которая разбирает вопросы национальной безопасности, то есть следственной комиссии, которая должна дать ответ на САМЫЙ ВАЖНЫЙ для Украины вопрос «Сидит на Банковой высокопоставленный крот российских спецслужб, или все это детективная история», назначают руководить совершенно случайного в этих вопросах человека. Слугу народа, космически далекую от спецслужб и специфики их работы. Упорно назначают человека, который больше похож на генератор случайных мыслей, тесно переплетенных с такими же случайными словами…

Хотите заболтать ситуацию, спрятав её под нагромождением домыслов, витиеватых фраз и ещё чего-то там? Что ж… Понимаю. Когда срака подгорает… Когда прилетел первый привет (от CNN), а скоро будет второй привет и, быть может, даже третий, нужно как-то спасать ситуацию и спасаться самим…

Вполне логичное поведение накшталт «Кричим пииииська и тикаем». Но вот этим ничего не заканчивается. И после сегодняшнего бла-бла-блабрифинга доверия к ТСК «генератора случайных слов» ещё меньше, чем было в начале…


Helgi Sharp

Глава Временной следственной комиссии ВР Безуглая о результатах расследования:

“В срыве спецоперации с “вагнеровцами” (и вообще это была не спецоперация, а спецмероприятие) состава преступления нет, а то, что об этом узнали РФ и РБ, нужно расследовать”.

Как перестать материться?! Так то, что РФ и РБ узнали об операции уже при выходе её на финальную стадию, и есть самый главный пункт состава преступления!

Чувствую, мы бьёмся головой об стену. Даже если те избиратели, которые последние 10 лет смотрят “Квартал”, и им Полшестого нравится “как человек”, узнают, что он лично звонил по этому поводу кремлёвскому карлику, скажут, что “это Порошенко с Путиным договорились, чтобы подставить Вовочку”.

Как перестать материться?!


Віктор Литовченко

У Безуглої Мар’яни
Зайці грають на баянах,
Ліс шумить, ріка журчить,
Трактор в полі деренчить,
Пси танцюють гопака,
Баба сіє ріпака,
Сонце плямка спозаранку,
Чеше яйця хто на ґанку,
Шурхотить метелиця,
Дим горою стелиться,
Бджоли з’їли коровай –
Рота хоч не відкривай…

Автор