«Слугам народу» закон не писаний

Один з розділів передвиборчої програми Зеленського називався пафосно: «Справедливість і Рівність усіх перед Законом». Однак і ця обіцянка виявилась брехнею.

Кейс Трухіна – це ще один доказ того, що належність до «Слуги народу» і команди Зеленського – гарантія реальної недоторканості.

Справа народного депутата від СН Олександра Трухіна продовжує традицію Партії регіонів – належність до провладної партії гарантує юридичну недоторканність.

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася серйозна ДТП – автомобіль Audi на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який, зі свого боку, протаранив Daewoo. Постраждало шестеро людей, серед них двоє дітей. У ЗМІ з’явилась інформація і фото народного депутата від СН Олександра Трухіна як винуватця – саме він, ймовірно, перебував за кермом Audi. У той же день ця інформація в лічені години починає зникати зі всіх інформаційних ресурсів або з інформації зникає прізвище Трухіна.

Фракція СН про цю ситуацію два тижні мовчала, а вчора керівник фракції СН Д. Арахамія заявив: «Що стосується його (Трухіна) ймовірної участі в ДТП: потенційно є свідки, які кажуть, що це він був, інші – що не був. Тому, враховуючи такі свідоцтва, справа була передана з МВС до ДБР… Коли будуть усі експертизи, то ми зможемо побачити, що сталося, хто винен». Це дуже нагадує коментар покійного регіонала М. Чечетова про те, як били опозиціонерів у Верховній раді у грудні 2010 року, тоді він також намагався заперечувати сам факт побиття.

Свого часу сьогоднішній народний депутат від СН Ліза Богуцька збила насмерть людину. Жодної кримінальної відповідальності вона не понесла, сьогодні вона у фракції СН у Верховні Раді.

Ще один «недоторканний» – хабарник народний депутат від СН Олександр Юрченко.

У вересні 2020 року помічника нардепа від СН Олександра Юрченка спіймали на хабарі, щодо самого Юрченка у слідства є вагомі аргументи вважають причетним до злочинної схеми. За версією слідства, Юрченко в завуальованій формі попросив надати йому через посередника – його помічника – неправомірну вигоду в сумі 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до законопроєкту «Про управління відходами» і надалі 200 тис. дол. для підкупу нардепів-членів відповідного комітету за голосування за поправки. Юрченко вийшов з СІЗО під заставу.

8 липня 2021 року той самий Юрченко у Львові, виїжджаючи з парковки, зачепив інший автомобіль. Коли постраждалий водій почав знімати нардепа на відео, Юрченко кинувся на нього з кулаками та вирвав телефон. Тест підтвердив у народного обранця наркотичне сп’яніння. Нічого, Юрченко досі у Верховній Раді, досі народний депутат.

Нещодавно і одіозний «ватний» депутат від СН Євгеній Брагар потрапив у скандал за порушення прав водіння, його запідозрили в керуванні авто під наркотиками і також жодного результату.

Вже став притчею во язицех ресторан нардепа від СН Миколи Тищенка «Велюр», який постійно працював у карантин, і жодні законодавчі обмеження на нього не діяли.

Потім журналісти програми «Схеми» опублікували докази, які підтверджують, що заступник голови фракції «Слуга народу» Микола Тищенко 18 квітня влаштував закриту вечірку у Fairmont Grand Hotel Kyiv на честь дня народження своєї дружини, попри суворі карантинні обмеження, які діяли у столиці у зв’язку з перебуванням міста у «червоній зоні» епідемічної небезпеки. Нардеп Тищенко досі жодної відповідальності не поніс.

Кримінальний імунітет отримали не лише такі пішаки як юрченки і тищенки, а й фігури більшого калібру.

Зокрема, генеральний спонсор президентства Зеленського Ігор Коломойський. Підстав для того, щоб «закрити» Коломойського, більш ніж достатньо:

1) корупційна діяльність Коломойського під час перебування на посаді голови ДніпроОДА (конфлікт навколо «Укрнафти», захоплення озброєними людьми Коломойського приміщення «Укрнафти»);
2) кримінальний тиск на керівництво Нацбанку, очолюваного В. Гонтаревою, розслідування замаху на Гонтареву в Лондоні і спалення будинку Гонтаревої;
3) погрози екс-голові НБУ Я.Смолію тощо.
Ми вже не кажемо про злочини, які не фігурували у «санкційних підставах» Держдепу, але які розслідуються в США прокуратурою – відмивання Коломойським і Боголюбовим 5,5 млрд.дол. «Приватбанку». До речі, сьогодні вже півроку пройшло з часу як Держдеп ввів санкції проти Коломойського. Проти Коломойського відкриті кримінальні справи у США, на Кіпрі, в Ізраїлі і, навіть, в Росії, а в Україні – жодного кримінального провадження.

Та й сам Зеленський неодноразово безкарно порушував антикорупційне законодавство (коли літав в Оман у січні 2020 року), антикарантинне законодавство, і жодної відповідальності.

Джерело

Автор