Українські моряки прибули у США для навчання на катерах типу «Island» (фото)

До Сполучених Штатів прибув черговий український екіпаж, який готується для служби на патрульному катері типу Island. Про це інформує Мілітарний.

Українські моряки прибули до міста Балтимор, штат Меріленд, для проходження навчання з управління та експлуатації судна. У Посольство України в США, зазначили, що це вже п’ятий екіпаж, який проходитиме навчання на території Сполучених Штатів.

В аеропорту українських моряків тепло зустріли співробітники Посольства України в США та представники української діаспори.

Екіпаж беспосередньо навчатиметься на патрульному катері, на якому закінчуються ремонтно-відновлювальні роботи, та проходить планова підготовка і технічне обслуговування до передачі ВМС ЗС України у цьому році, – повідомили у Посольстві України.

Цього року США в межах підтримки України у сфері безпеки та оборони передадуть три катери цього проєкту.

Це колишні катери Берегової охорони США, які надалі збільшать бойові спроможності ВМС України. Нині ці катери проходять у США відповідне технічне обслуговування та доозброєння.

На початку січня, 2021 року, до США для проведення 10-тижневого курсу підготовки прибула попередня група майбутніх екіпажів катерів Island.

Перед відправкою за океан українські військові моряки проходили інтенсивний курс в Україні на базі 198 Навчального центру ВМС ЗС України та інших установах.

Перший етап підготовки відбувся в Одесі, де відібрані кандидати пройшли теоретичний і практичний курси занять, на яких вивчали технічні характеристики катерів цього класу.

Під час другого етапу, що тривав чотири тижні, майбутні члени екіпажів відпрацьовували майже всі практичні питання, пов’язанні зі службою на кораблі.

Наприкінці другого етапу особовий склад всього екіпажу катера практикували роботу роботу між головним командним пунктом і всіма постами.

Патрульні катери «Слов’янськ та «Старобільськ» типу Island на урочистостях. Фото: Володимир Трофімов

Патрульний катер «Старобільськ». Фото: АрміяInform

Джерело